Wpis z mikrobloga

czy wie ktos jak najtaniej wymienic dolary, ktore mam na koncie w pekao? probowalem przelac $$ na revoluta karta (aby nie placic 250 zl za przelew) i pekao blokuje revoluta przy wiekszych kwotach :(
#pekao #bankowosc #inwestycje #xtb #gielda
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vamteusz: Napisz do pekao, moga zaproponowac inny kurs jesli chcesz wymienic wiecej waluty. Ja mam u nich konto firmowe i oni sami z siebie dali mi na stale kurs nieznacznie lepszy niz na walutomacie. Mozesz tez sprobowac z walutomatem, korzystalem z niego wczesniej i polecam, wymiana automatyczna spoko opcja.
  • Odpowiedz
@Vamteusz: Również polecam walutomat. Jak pisali inni - konto w Pekao, więc szybko i bez prowizji przechodzą przelewy. Przy większych kwotach może się opłacić opublikowanie oferty, zamiast domyślnej natychmiastowej wymiany. Ja często publikuję gdzieś pośrodku spreadu, w zależności jak bardzo mi się spieszy z wymianą.
  • Odpowiedz
@Vamteusz: Jak grubszy hajs to bym olał wszystkie instytucje które nie mają BFG po cyrkach z cinkciarzem xD
Revolut jak zablokuje Ci środki to się użerasz przez chat z filipińczykami którzy korzystają z translatora no i część banków ma już podobne stawki wymiany walut,
Z bankowych to alior kantor na dolarze ma trzy grosze spreadu bez prowizji w dni robocze
  • Odpowiedz
@Vamteusz: przelew usd pekao <-> pekao jest darmowy, walutomat ma konto w peka. Jest możliwe doładowanie karta , ale wtedy to lepiej jakiegoś revoluta / zena doładować i tam wymienić bo walutomat bierze za wpłatę karta jakoś 0.5%
  • Odpowiedz
@Vamteusz: Możesz podpiąć kartę do PayPala i tak wpłacić, ale od PayPala jest prowizja 1,8%.
Skąd masz info, że będzie prowizja za przelew? Wydaje mi się, że przelew z Twojego konta Pekao na Pekao Walutomatu powinien być bez prowizji.
  • Odpowiedz
@Vamteusz: Nie rób płatności kartą tylko normalny przelew z konta walutowego pekao na walutomat. Jest to przelew w obrębie tego samego banku bez prowizji. W ciągu godziny walutomat powinien zaksięgować pieniądze
  • Odpowiedz