Aktywne Wpisy

mobutu2 +78
Wstyd się przyznać, ale zajmuję się Fact-chekingiem memów.
Memy to bojewe obrazki, które wypełniają wyobraźnię użytkowników zamiast prawdziwych informacji. Niestety, rozwój Wykopu nie osiągnął jeszcze etapu, w którym ktoś z mirków automatycznie sprawdza informacje i podaje korektę w pierwszym komentarze. Jest to szczególnie niefortunne, że teraz jest to łatwiejsze niż kiedykolwiek - za pomocą jednego zapytania w jakiejkołwiek popularnej wyszukiwarce.
Memy to bojewe obrazki, które wypełniają wyobraźnię użytkowników zamiast prawdziwych informacji. Niestety, rozwój Wykopu nie osiągnął jeszcze etapu, w którym ktoś z mirków automatycznie sprawdza informacje i podaje korektę w pierwszym komentarze. Jest to szczególnie niefortunne, że teraz jest to łatwiejsze niż kiedykolwiek - za pomocą jednego zapytania w jakiejkołwiek popularnej wyszukiwarce.

źródło: data10
Pobierz
Linnior88 +37
Co myślicie o tym zapraszam do dyskusji

źródło: temp_file8589288416498437442
Pobierz
Cześć Mirki, może mi ktoś powiedzieć jak sobie poradzić z tymi zawodowcami z straży miejskiej?
Jakiś czas temu chcieli mi dać mandat za parkowanie samochodu w strefie dla mieszkańców w której mieszkam xD, ponieważ jestem zameldowany w innym miejscu. Oczywiście odmówiłem mandatu i sprawa do sądu. Gdy mieli wysłać list to podałem im adres gdzie aktualnie mieszkam, ale nawet to zadanie było dla nich za trudne xD No i wysłali na adres zameldowania mimo mojej prośby o wysłanie w miejsce gdzie mieszkam aktualnie. Zadzwonił do mnie sąsiad, że listonosz miał list polecony z straży czy tam sądu, ale zostawił awizo i nie mam jak go odebrać. Co mam zrobić w tej sytuacji, bo pewnie były tam informacje na temat sprawy.
źródło: temp_file8338128413206159522
Pobierzźródło: 1000017846
Pobierzźródło: temp_file8535043775547942159
Pobierzźródło: temp_file2663899786941407060
Pobierzźródło: temp_file2683547132680577908
PobierzJeśli chcesz się dowiedzieć o co chodzi, to pewnie ta straż miejska ma jakiś telefon, albo przynajmniej siedzibę gdzie można się dowiedzieć.
Miejscowy sąd również.
Na przyszłość to korespondencje z sądu można e-doręczeniami dostać.