Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Gdzie szukać roboty jako programista #enova? Zaczynają mnie w------ć już w pierwszej mojej robocie, którą fartem złapałem jako staż z uczelni, więc w sumie poza moją obecną firmą ani trochę nie wiem jak wygląda świat ERP XD
Szukam po "programista enova365" ale coś cienko na pracuj czy linkedinie, partnerzy nie ogłaszają się zbytnio z zamiarami zatrudniania, załamanie na ERPach też jak reszta IT czy może kwestia że jakoś inaczej wygląda rekrutowanie ludzi w środowisku #erp?
#programista15k

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LisMulder: System klasy ERP, jak Comarch Optima, Symfonia, SAP, czy inne systemy klasy ERP.

@mirko_anonim a masz wiedzę produktową, czy tylko programistyczną? Dużo więcej zyskasz na rynku wiedząc jak mają być zaprojektowane niektóre z procesów i jak one działają.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak umiesz tylko tę enovę to lepiej się stamtąd nie ruszaj, bo żadnej innej roboty nie znajdziesz xD a międzyczasie ucz się czegoś normalnego, bo inaczej jak pewnego razu Cię zwolnią z tej roboty to już nigdzie indziej nie zatrudnią xD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @insystem: Coś tam wiem. Nie zrobię klientowi jakiegoś zaawansowanego wdrożenia, ale bardzo podstawową konfigurację pewnie bym dał radę złożyć. Ale mi wygodnie w Visual Studio i tego wolałbym się trzymać
@bart40404: "żadnej innej roboty nie znajdziesz" że poza enovą?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
bo żadna poważna firma

@bart40404: bez przesady. Całkiem sporo firm używa Enovy, bo ma zajebisty moduł kadrowy i HR. Myślę, że wśród polskich firm, Enova może mieć 1/3 rynku.
  • Odpowiedz
Enova to popularny system w małych i średnich firmach do kadr i płac. Moim zdaniem to taki system, ale trochę rynku ma.
Problem jest taki, że to raczej rynek mniejszych firm, więc konsultanci żyją głównie ze złapania kilkunastu klientów i klepania im customizacji (nie znam na tyle dobrze enovy żeby wiedzieć na ile tam można coś dodać swojego, ale skoro jesteś programistą to pewnie można) + jakichś "autorskich" rozwiązań, które robią X i
  • Odpowiedz
No i co narobiłeś teraz mam flash-backi z robienia ETL z plików tekstowych czy tam CSV z tego gówna

Te symbole do oznaczenia typów urlopów w jakimś zasranym formacie, gdzie kalendarz jest wpisany w kilku wierszach XD
  • Odpowiedz
@lento01: Koszt wdrożenia Enovy, a koszt wdrożenia SAPa to jest przepaść :P Plus do tego specjaliści są często tańsi :P @mirko_anonim Problem jest taki, że ludziom/przedsiębiorstwom szkoda pieniędzy na dodatki do programów ERP. Wolą zatrudnić człowieka i niech klepie coś, co system by zrobił 10x szybciej pisząc jakąś rzecz :P
  • Odpowiedz