Wpis z mikrobloga

@cinu4: dokładnie konfa pod próg a Braun jako prawdziwy antysystemowiec powinien nie wejść do Sejmu bo to by oznaczało, że stal się systemowy.
Polska racja stanu to nagrywanie szurskich filmików na YT.
  • Odpowiedz
@Aik32fr45yd: kleka przed księdzem i caluje go w rękę. Całuję to się papieża w sygnet a nie jakiegoś podrzędnego księdza w dłoń XD
Dodatkowo nie wiem czy znasz wypowiedz Brauna jak mówi o tym jaki jest cel istnienia polski według niego?? XD bo według niego jedyny cel istnienia Polski to bycie podnóżkiem Watykanu.
  • Odpowiedz
@Ivan_Sekal:

Dodatkowo nie wiem czy znasz wypowiedz Brauna jak mówi o tym jaki jest cel istnienia polski według niego?? XD bo według niego jedyny cel istnienia Polski to bycie podnóżkiem Watykanu.

Nie podnóżkiem tylko centrum cywilizacji łacińskiej. A cywilizację łacińską zbudowano w oparciu o prawdę, własność, sprawiedliwość, wiarę w Boga. Oczywiście że Polska jest krajem katolickim i dlatego Kościół Katolicki miał, ma i będzie mieć istotne znaczenie w życiu publicznym i
  • Odpowiedz
@Aik32fr45yd: Nie była katolicka wczesniej, a świecka, a wiara nie jest kręgosłupem państwa tylko konstytucja to kręgosłup narodu. Samo państwo powinno byv świeckie, bo wiara to osobista sprawa ludu, jeśli ktoś chce wierzyc w budde to ma takie prawo. To ludzie tworzą państwo, a nie rząd, a przez pisowców zamieniliśmy sie w jakichś katotaliban i niczym sie nie różnimy od tych muzułmańskich reżimów ze wschodu, tylko bożka mamy innego
  • Odpowiedz
@Aik32fr45yd: Konstytucja Ci gwarantuje wolność światopoglądową i wyznaniową tzn masz wolno wybór jakie chcesz wyznawać poglądy i wiare, a nie, że państwo Ci to narzuca, a tak chciał PiS i mnie PiS osobiście oszukał, bo jestem prawicowcem, a ich wały mnie do nich zniechęcają i dlatego wybieram konfe ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz