Wpis z mikrobloga

Trochę żałuje zakupu Microswiss NG+ do mojego #ender5plus - jak Ci zerwie śruba (grub screw) trzymająca heatbreak to cały zestaw do w-------a, bo ten element nie jest dostępny osobno do zakupu.
Jakoś udało mi się rozwiercić i od nowa nagwintować, a potem wkręcić swoją śrubę M3 w to miejsce - ale już jej nie ufam, więc postanowiłem, że póki działa to wydrukuje sobie backup w postaci EVA Toolhead - więc już trochę się zbliżę do Merc1.1, który korzysta z tego toolheada.

Aktualnie myślę nad zestawem Orbiter 2.0 + Hotend Rapido (chyba że 2 ma to samo mocownaie, to wtedy v2)
Myślałem jeszcze nad jakimś BMG, ale orbiter będzie lżejszy, a po ms ng+ chce zmian (:

Polecacie inny zestaw drive + hotend?
Oficjalnie projekt wspiera: Drive: BMG, LGX, LGX Lite, Orbiter 1.5, Orbiter 2.0 Hotend: BMO, Mosquito, Nova, Rapido, Revo Voron

#druk3d #ender
sirgorn - Trochę żałuje zakupu Microswiss NG+ do mojego #ender5plus - jak Ci zerwie ś...

źródło: eva-3-toolhead

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jak Ci zerwie śruba (grub screw) trzymająca heatbreak to cały zestaw do w-------a, bo ten element nie jest dostępny osobno do zakupu.

@sirgorn: ta śruba ma jakiś niestandardowy gwint, czy w czym problem?
  • Odpowiedz
  • 0
@bukszpryt: nie, to zwykła M3 "bez łebka" - podejrzewam, ze próbowałem krzywo wkręcić i w sumie nawet mocno nie zacząłem dokręcać i się ta dziura na imbus wyrobiła. Tak się zaklinowała ze nie dały rady tego po dobroci wydostać.

• Odpowiedz
via Android
  • 0
@bukszpryt mam śruby na zapas, problemem jest zerwany gwint w tym elemencie do którego to wkręcam - śruba utkwiła, rozwiercilem i tymczasowo wkręciłem normalna śrubę M3 z łebkiem.
I tak już postanowiłem że zmieniam na EVA bo będzie dwa razy lżejsze, na tym toolheadzie mam taki ringing że nie mogę przyspieszyć powyżej 100mms
  • Odpowiedz