Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#praca #korpo #pracbaza #korposwiat

W moim korpo, w bezpiecznym k--------u zaczęły się zwolnienia. Najpierw kilka miesięcy temu przeniesiono 3 osoby do innych oddziałów (długoletni pracownicy na wysokim poziomie), a dziś dowiedziałem się, że w piątek zwolnili dwie osoby (pracowali 3 i 4 lata). Nawet nie mieli jak się pożegnać, ani poinformować innych o swojej sytuacji, bo wyłączyli im konta. Powód - optymalizacja kosztów (wiem, bo z jedną osobą jestem w kontakcie, nawet na rozmowie z hr dostali taką odpowiedź, nic więcej, nic, że źle pracowali albo inny istotny powód). Co ciekawe, w tym samym dniu przedłużyli umowy NOWYM osobom (staż pracy w firmie - 3 miesiące).
Najgorsze jest to, że przeczuwałem taką sytuację od dawna i od kilku miesięcy staram się zmienić pracę, ale bezskutecznie, na rynku pracy jest beznadzieja i fałszywe ogłoszenia o prace. Jak żyć ...

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ty to chyba na jakims podlasiu czy poznaniu mieszkasz, w okolicach krakowa / śląska to dalej można skakać z kwiatka na kwiatek, a w swojej dziedzinie w it to co rok to +10% widzę ogłoszeń bo dostaję raporty regularnie na dane stanowisko.
  • Odpowiedz