Wpis z mikrobloga

@cocojambo210: W sensie mordo to że pieniądze szczęścia nie dają - dają łatwiejsze życie a to już samo daje często dużo szczęścia. Inna sprawa, że ludzie tego nie doceniają bo niektórzy od zawsze mają dobrze.
  • Odpowiedz
bo same w sobie nie dają

@eaxata: Krowa sama w sobie też nie daje sera. Wolę nieszczęśliwy siedzieć w Porsche niż w Passacie, zią. Pieniadze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniędzy to chooj.

to jeszcze się jakoś broni ale są tacy którzy wierzą że to źle mieć dużo pieniędzy

@KarnetNaGlony: Są nawet idioci, którzy doszukują się zalet w braku posiadania pieniędzy twierdząc, ze przynajmniej nikt ich nie
  • Odpowiedz
  • 1
@cocojambo210 same w sobie nie dają, ale są fundamentem, na którym możesz zbudować szczęście. Bez tego fundamentu możesz sobie najwyżej strzelić p--o
  • Odpowiedz
@schweizer: ja na przyklad jestem socjopatą i egoistą, do szczęścia brakuje mi tylko pieniędzy. Partner, rodzina, to utrudnienie i obniżenie komfortu życia. Gdybym miał $$, byłbym szczęśliwy. Ale najważniejsze w życiu jest zdrowie i się o tym przekonałem wielokrotnie
  • Odpowiedz