@eaxata No same w sobie to wiadomo że nic nie dają ale możesz je wykorzystać żeby chociaż na wakacje albo k---a nie wiem odłożyć se na mieszkanie/dom (no już raczej na wkład na kredyt ale wiesz ocb)
@przegro_pisarz: kochającej rodziny, przyjaciół, partnera życiowego, poczucia bycia komuś potrzebnym, radości i smaku życia, tych rzeczy pieniądze nie dają
@eaxata aha xD jakby nie dało się zapracować na to wszystko... No tak bogaci ludzie są smutni bo nie mogą mieć przyjaciół i partnera. Jakby firmę z dnia na dzień zamknęli to nagle by nie byli potrzebni pracownikom. Czy nawet wartość, którą produkują nie jest potrzebna.
@cocojambo210: Co Ci z wakacji czy mieszkania, gdy jesteś sam? Będziesz jak ten przegryw sączył smutno drinka samemu na plaży udając że się dobrze bawisz, po czym wrócisz do swojej zajebistej chaty w której też będziesz siedzial sam jak kołek i wpatrywal się w sufit. Fantastyczna perspektywa.
Poza tym ilu bogatych ludzi strzeliło już samobója? Gdyby pieniądze dawały szczęście, to zjawisko byłoby marginalne.
@Fenoloftaleinowy_Chrabaszcz: co ma jedno z drugim wspólnego? @przegro_pisarz co aha xD Równie dobrze można powiedzieć, że na pieniądze też można zapracować. Nigdzie nie napisałem, że bogaci ludzie są smutni bo nie mogą mieć przyjaciół i partnera. Napisałem, że pieniądze tego nie gwarantują.
Bogatego człowieka nie stać na opiekę medyczną, hobby, podróże? Co takiego można nie mieć gdy ma się pieniądze?
Poza tym ilu bogatych ludzi strzeliło już samobója? Gdyby pieniądze dawały szczęście, to zjawisko byłoby marginalne.
@przegro_pisarz co aha xD Równie dobrze można powiedzieć, że na pieniądze też można zapracować. Nigdzie nie napisałem, że bogaci ludzie są smutni bo nie mogą mieć przyjaciół i partnera. Napisałem, że pieniądze tego nie gwarantują.