Wpis z mikrobloga

Mirki, szukam sposobu, żeby wyeksportować bezpośrednie linki do ulubionych przedmiotów z Vinted do Google Sheets.
Z olx poszło łatwo, ctrl+c, ctrl+v ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Próbowałam znaleźć je w źródle strony, przez inspekcję (FF here), ale jest to zrobione w sposób, który znacznie przekracza moje umiejętności. Import zapisanej strony w HTML (obojętne, czy kompletna, czy nie) nie działa.
Oczywiście na Vinted po najechaniu na zdjęcie przedmiotu widzę link bezpośredni.
Mam tego za dużo, żeby klikać pojedynczo.

Jak to zrobić? (_ )

może mnie nie zjedzą żywcem w #webdev
#kiciochpyta #pytanie #html
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@januzi: <a href="[https://www.vinted.pl/items/1840349352-dluga-sukienka"](https://www.vinted.pl/items/1840349352-dluga-sukienka") class="new-item-box__overlay new-item-box__overlay--clickable" data-testid="product-item-id-1840349352--overlay-link" title="Długa sukienka , marka: Pretty Women, stan: Bardzo dobry, rozmiar: M / 38 / 10, 250,00 zł, 265,40 zł zawiera Ochronę Kupujących"><div><div data-testid="product-item-id-1840349352--badge-container"><div class="web_ui__Cell__cell web_ui__Cell__narrow web_ui__Cell__transparent" role="presentation"><div class="web_ui__Cell__content"><div class="web_ui__Cell__body"><div class="u-flexbox u-flex-direction-column u-align-items-flex-start u-gap-small"></div></div></div></div></div></div></a>
  • Odpowiedz
@Asgareth: No to albo skopiujesz całość z listy, a potem przy pomocy wyrażenia regularnego wyciągniesz sobie linki, które siedzą pomiędzy nawiasami kwadratowymi, albo możesz javascriptem skopiować sobie linki bezpośrednio.

W konsoli:
var linki = document.getElementsByClassName( "new-item-box__overlay" ) ;
for( var a = 0 ; a < linki.length ; a++ ) console.log( linki[a].getAttribute( 'href' ))

Potem wybierasz te linki, które Ciebie interesują
  • Odpowiedz
@Asgareth: Wklej w konsoli to:

const links = Array.from(document.querySelectorAll('a.new-item-box__overlay')).map(link => link.href);
a potem to

console.log(links);
Tylko musisz przescrolować stronę na sam dół aby zadziałało ze wszystkimi przedmiotami
  • Odpowiedz