Schodzenie z pregabaliny to raczej nie jest taki duży problem jak to ludzie mówią, to nie jest benzodiazepina, więc w miarę luz jest.
Niestety prega po dłuższym używaniu traci te fajne efekty i dosyć bardzo słabnie - dla większości to plus bo większość osób nie chce efektu psychoaktywnego, tylko psychotropowego by eliminować lęki, które prega dalej eliminuje.
@4mmc-enjoyer Zmniejsz szybko jeszcze i zobacz jak się będziesz czuł całkiem bez pregi. Jeśli będzie źle to się ratuj benzo i kilkoma tabketkami kodeiny.
@Nemk0: no właśnie i na lęki słabo ta pregaba już na mnie działa, dlatego chcę ją odstawić, a zamiast niej dać coś innego. Magik mi obecnie dał Spamilan, ale też szału nie ma. No nic nie zastąpi takiego klonazepamu @Loonathicc benzo pod łapą jest, ale nie chcę z jednego uzależnienia przejść w drugie ( ͡°͜ʖ͡°)
@4mmc-enjoyer: Długo brałeś? Ogólnie to są jeszcze normalne dawki i nie powinno być tak ciężko. Może bezproblemowo będzie. Gdybyś zjadał po gram dziennie to by był problem.
@snippy_: ponad rok @Nemk0 testowałem jeszcze pramolan i arketis ale strasznie mi się spać ciągle chciało. A jak spamilan będzie ssał pałę to to mi magik coś zmieni
@4mmc-enjoyer: zamień sulpryd na amisulpryd - amisulpryd jest dużo lepszy. Bupropion najlepiej działa w najwyższych dawkach nawet i 600mg. Poproś może o jakieś benzo na doraźne
@Nemk0: możesz coś więcej o tym amisulprydzie napisać? Masz jakiś pomysł co magikowi powiedzieć żeby mi to przepisał? A z benzo to chyba lipa ogólnie jest, raz mi na farta przepisali afobam ale w dawce 0.25mg, to szczerze wątpię że mi coś podobnego dadzą. Benzo to mam z czarnego rynku - klony i diazepam, wiadomo przepłacam w uj, no ale inaczej to ciężko.
@4mmc-enjoyer: Amisulpryd jest podobny do twojego sulprydu, ale taki mocniejszy - działa też na 5ht7 i lekko na ghb, ma dłuższy czas półtrwania. Po prostu Amisulfryd to nowsza wersja Sulfrydu. Możesz powiedzieć, że zamiast tego sulfrydu to chcesz ten amisulfryd amisan bo nowszy i lepszy, 50mg 60szt.
Z szarego runku możesz nootropy poszukać, Semax+Selank spray do nosa. Może jakiś fenibut.
@4mmc-enjoyer: a jak chcesz rozwiązać odstawienie tego guwna do zera?
Między 300 a 0 jest trochę różnicy no i wtedy jest najgorzej. Chyba że umiesz np Parę dni nie brać wtedy może masz szczęście i serio uda się odstawić to w miarę lekko
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Niestety prega po dłuższym używaniu traci te fajne efekty i dosyć bardzo słabnie - dla większości to plus bo większość osób nie chce efektu psychoaktywnego, tylko psychotropowego by eliminować lęki, które prega dalej eliminuje.
@Loonathicc benzo pod łapą jest, ale nie chcę z jednego uzależnienia przejść w drugie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@4mmc-enjoyer: Spamilan trochę syf, nie będzie mocniejszy niż pregaba. Pierwszą linią na lęki to SSRI, później SNRI.
A do SSRI/SNRI dodać mirtazapinę lub mianserynę - tylko te dwa leki usypiające są na początku!!
Ewentualnie zmiana SSRI/SNRI na Moklobemid, augmentacja amisulfrydem lub arypiprazolem.
@Nemk0 testowałem jeszcze pramolan i arketis ale strasznie mi się spać ciągle chciało. A jak spamilan będzie ssał pałę to to mi magik coś zmieni
Z szarego runku możesz nootropy poszukać, Semax+Selank spray do nosa. Może jakiś fenibut.
Bo cięcie dawek to piekło rozciągnięte w czasie. U mnie nie było skuteczne.
Tylko nagle odstawienie i tydzień j------o piekła
Między 300 a 0 jest trochę różnicy no i wtedy jest najgorzej. Chyba że umiesz np
Parę dni nie brać wtedy może masz szczęście i serio uda się odstawić to w miarę lekko