Założyli mi wczoraj internet z telewizją od Netii i zamontowali telewizory. Zacząłem testować pierwszy dekoder i na start zauważyłem że obraz w TV (LG C4) w streamingach, czy PS jest super, ale już normalne kanały z dekodera to porażka - jeden w miarę ok, kolejny już jest rozmazany tak że oczy bolą. Kontaktowałem się z Netią, kazali mi poczekać 24h bo może coś się zmieni a potem ewentualnie będzie przyjeżdżał technik. Zastanawiam się czy to w ogóle jest rozwiązywalne, czy po prostu Netia ma tak słabą jakość? Ktoś miał podobny problem?
@Codringher_: oczywiście, że to tak słaba jakość, jak w każdym IPTV. Poczekaj aż spróbujesz jakiś mecz włączyć z tego cuda, czy ogólnie szybko zmieniający się kadr. Będziesz piksele liczył.
@Drmscape2: @kpv15 Kurde, wychodzi na to że nie wybadałem tego tematu wcześniej, nawet nie spodziewałem się że w 2025 roku jakość telewizja może być tak słaba xD To jakie są opcje żeby jednak pooglądać coś w dobrej jakości, zmiana operatora, tv satelitarna?
@Codringher_: nie wiem jak satelita, naziemna ma niewiele lepsza jakość tz ja widze kompresje na 42 calowym tv full hd i to 10 letnim. Ogólnie TV ma tragiczną jakość, choć kablówka wiedzie prym. Do sportu i transmisji na żywo to wiele nie wymyślisz. Do filmów i seriali VOD lub jeśli chcesz najwyższą jakość P2P.
nawet nie spodziewałem się że w 2025 roku jakość telewizja może być tak słaba xD
@Codringher_: bo to nie jest telewizja jako taka, to jest streaming de facto. Czy w którejś kablówce jeszcze można wziąć telewizję nie w formie streamingu, nie wiem. Nowe umowy w Playu to już na pewno tylko IPTV. Ja jestem jeszcze w ramach UPC na bezterminówce i mam przez moduł CI "normalną" telewizją, jakość to niebo
Czy w którejś kablówce jeszcze można wziąć telewizję nie w formie streamingu, nie wiem
@Codringher_ @Drmscape2 W Vectra jest tradycyjna telewizja (DVB-C) na umowie podpisanej pod koniec 2023, więc taka opcja nadal powinna być tam dostępna. Play (UPC) podobno się z niej wycofuje, nie wiem jak z Netia.
@Codringher_, jeśli masz internet po kablu koncentrycznym to czy próbowałeś podłączyć ten kabel do wejścia antenowego telewizora i wyszukać kanały?
Filmik z #p0lka tak się wybił, że widać tylko komentarze kobiet z trzeciego świata xD Są w szoku, że można zaliczyć 7 facetów w wieku 21 lat w tym dwa razy zdradzić
#netia #telewizja #telewizory #internet
@Codringher_: bo to nie jest telewizja jako taka, to jest streaming de facto. Czy w którejś kablówce jeszcze można wziąć telewizję nie w formie streamingu, nie wiem. Nowe umowy w Playu to już na pewno tylko IPTV. Ja jestem jeszcze w ramach UPC na bezterminówce i mam przez moduł CI "normalną" telewizją, jakość to niebo
@Codringher_ @Drmscape2 W Vectra jest tradycyjna telewizja (DVB-C) na umowie podpisanej pod koniec 2023, więc taka opcja nadal powinna być tam dostępna. Play (UPC) podobno się z niej wycofuje, nie wiem jak z Netia.
@Codringher_, jeśli masz internet po kablu koncentrycznym to czy próbowałeś podłączyć ten kabel do wejścia antenowego telewizora i wyszukać kanały?