Wpis z mikrobloga

Dzień dobry,

Nazywam się Tomasz Czukiewski. Jestem dziennikarzem i autorem kanału historyczno - społecznego: CiekaweHistorie

Nigdy nie robiłem q&a a jeśli je robić to w miejscu gdzie wszystko się zaczęło. Prawie dokładnie siedem lat temu (styczeń 2018) dzięki wykopowi mój pierwszy film "Głos Hitlera" zdobył duży zasięg, co dało mi niezbędną motywację do robienia następnych filmów.

Jutro (06.02.25) od godziny 18 będę odpowiadał na Wasze pytania podczas AMA.

Liczę na sporo gęstego.

#ama #ciekawostki #informacje #ciekawehistorie
ciekawehistorie - Dzień dobry,

Nazywam się Tomasz Czukiewski. Jestem dziennikarzem...

źródło: Fmr4UWwXwAIRETC

Pobierz
  • 311
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ciekawehistorie czy planuje Pan zrobić odcinek o wojnie domowej w Kambodży i jej następstwach w postaci reżimu Pol Pota? Jest to stosunkowo mało znany temat, a moim zdaniem bardzo ciekawy gdyż jest to według wielu historyków i politologów najbardziej totalitarny reżim w historii ludzkości i chyba nie byłoby takiego państwa w ktorym podczas niecałych 4 lat rządów zginęła co najmniej 1/4 ludności. Gorąco pozdrawiam, wierny fan
  • Odpowiedz
Ile czasu spędzasz ogladając/przeglądająć materiały na jeden film? Jaki to jest czas 1 tydzien/1 miesac/1 rok ciąglego siedzenia i ogladania nieinteresujacego aby znalezc cos interesujacego?
  • Odpowiedz
@ciekawehistorie: jakim cudem potrafisz zachować zimną krew kiedy przeprowadzasz wywiad z kimś takim jak Urban czy Morawiecki, kiedy wiesz co mają za uszami? Czy musisz się powstrzymywać od ciętych ripost / złośliwych komentarzy?
Czy planujesz poruszyć politykę współczesną polski? Szczerze mam nadzieję, że na transformacjach post PRLowskich się nie skończy ;)
Świetna robota, uwielbiam oglądać twoje filmy i wywiady, bardzo dużo się powiedziałem o polityce dzięki Tobie
  • Odpowiedz
@ciekawehistorie pytań nie mam, ale muszę przyznać że razem z Bartkiem macie dar opowiadania bez pieprzenia. jest wiele kanałów aspirujących do dokumentalnych albo podróżniczych, ale ci ludzie po prostu *pieprzą*. dosłownie. powtarzają coś w kółko albo leją wodę. mózg się wówczas wyłącza po kilku minutach, niezależnie od tego czy są fajne zdjęcia albo temat. nie da się słuchać.
wy tak nie robicie i chwała wam za to. tak trzymać.
  • Odpowiedz