Aktywne Wpisy

max-stropek +45
Cześć Wykopowicze,
jestem tata dwóch córek i razem z żoną staramy się stworzyć dla nich dobre, bezpieczne dzieciństwo.
Założyłem zrzutkę na Toyotę Corollę – niezawodne auto, dzięki któremu moglibyśmy podróżować razem po Polsce i spędzać więcej czasu jako rodzina.
Jeśli ktoś z Was może dorzucić choćby symboliczną złotówkę – będę ogromnie wdzięczny.
Każde wsparcie się liczy 🙏
jestem tata dwóch córek i razem z żoną staramy się stworzyć dla nich dobre, bezpieczne dzieciństwo.
Założyłem zrzutkę na Toyotę Corollę – niezawodne auto, dzięki któremu moglibyśmy podróżować razem po Polsce i spędzać więcej czasu jako rodzina.
Jeśli ktoś z Was może dorzucić choćby symboliczną złotówkę – będę ogromnie wdzięczny.
Każde wsparcie się liczy 🙏

jarzynka +86
#modameska Pamiętajcie!

źródło: Zrzut ekranu 2025-06-21 192228
Pobierz
Nie dogadałem z wykonawcami fartuchów z folii pomiędzy profilami UD, a ścianą w zabudowie sufitu. W jaki sposób mogę w tym momencie doszczelnić to miejsce? Jest w ogóle sens to robić czy "uciekanie" ciepłego powietrza przez te połączenie jest minimalne?
#budowadomu #budujzwykopem
@brunoted: jaki cudem na styku ze ścianą murowaną chcesz zapewnić paroizolację?
@brunoted: nie mylę, to jest sedno bezsensu tych fartuchów, dajesz folię o bardzo wysokim oporze dyfuzyjnym a na styku z nim jest ściana murowana, która ma ten opór minimalny, oczywiste że para wodna "ominie" ten fartuch i pójdzie obok ścianą.
@sprayy: to nie chodzi o szczelność, tylko przenikanie pary wodnej, para wodna przenika przez murowaną ścianę bez problemu, więc dawanie kawałka folii obok ściany, nic dodatkowo nie daje w tej materii.