Wpis z mikrobloga

Nie macie może takiego wszechobecnego wrażenie, że od jakiegoś czasu jest coraz więcej dorosłych ludzi niezachowujących się absolutnie jak na dorosłego człowieka przystało powiedzmy tak w przedziale wiekowym 24-30 lat około w porównaniu do tego co było nawet jeszcze kilka lat temu? #nostalgia #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow #spoleczenstwo #rozowepaski #niebieskiepaski
  • 230
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zmarnowany_czas: doswiadczenie zyciowe pokazuje zupelnie cos innego ( ͡° ͜ʖ ͡°). Znam takie sytuacje rodzinne, w ktorych dziecko jest pasywem dla swoich rodzicow, chociaz skonczylo juz 30 lat, a jest mu blizej 40., a tatus z mamusia oprocz utrzymywania dzieciaczka musi utrzymywac jeszcze wnuki, bo inaczej bylby dramat. Obecni 60,70latkowie przypominaja coraz bardziej dziarskich 40latkow.
  • Odpowiedz
Nie chcą się żenić, bo to zobowiązanie. Nie chcą dzieci, bo to wymaga myślenia nie tylko o sobie.

@Vikopek_1984: to ja xD tylko dlaczego okreslasz to "zdziecinnieniem"?
  • Odpowiedz
@Vikopek_1984: tak, tak trzeba się żenić, rozmnażać, kredytować pod korek, z---------ć na dwie zmiany, wybudować dom i posadzić drzewo. Na koniec w wieku 60 lat dostać zawału i do grobu. Jeśli to jest to nie egoistyczne podejście to ja podziękuję. Mam nadzieję, że w tej zabawie już odchaczyłeś wszystkie punkty bo na koniec czeka na Ciebie Pan Bóg który za dobre wynagradza a za złe każe.
  • Odpowiedz
Jest absorbujące, ale mimo wszystko warto. Miarą dojrzałości jest dojście do tego, że prawdziwie szczęśliwym się jest tylko wtedy gdy się daje a nie bierze.

Ten post to taki wysyp boomerskiego cope, że ja j---e xDD
  • Odpowiedz
  • 15
@Vikopek_1984 Ależ oczywiście. Powiedz mi gdzie mam żyć jak się ożenię i spłodzę dziecko?Mam z---------ć może po 16h na kredyt za klitkę, gdzie nie będę mieć nawet własnego kąta dla siebie, wychowywać kaszojada, jeździć jakimś klekotem, a jak mi się powinie noga to zostaję z niczym i nikim, w--------ć najtańszą pasztetową i parówki z biedronki, a na koniec zachlać mordę na amen, albo wychuśtać się na sznurze. P------ę to, to nie
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: Nie jest. Jest pewien problem na starość, ale są seniorowie którym dzieci poumierały i też muszą sobie jakoś radzić.

Dziecko to gigantyczna udręka i jeśli nie ma się wew. potrzeby jego posiadania to nie ma logiczne argumentu przemawiającego by je mieć.
  • Odpowiedz
ch00j z demografią nie będę robić dzieci, ch00j z moim krajem co mi wszystko dał ja nie będę oddawać za niego życie,

@Suchoklates2137: A co mnie obchodzi demografia czy umieranie za kraj? Kiedyś ludzie z nudów walczyli na śmierć i życie, a dzisiaj nie zamierzam tego robić xD

Jak chcesz się poświęcić demografii to się rozmnażaj. Nikt ci nie przeszkadza. Tylko nie kwicz potem że 20 lat zmarnowałeś na wychowywanie
  • Odpowiedz