Wpis z mikrobloga

#finasteryd #minoxidil
Siema,
chciałbym się dowiedzieć od osób korzystających z finasterydu ile czasu czekały na efekty kuracji?

Od 5 miesięcy jestem na minoxidilu, 4 na finasterydzie.

Minoxidil na początku stosowałem 2x dziennie, ale po około 2 miesiącach zacząłem stosować go 1x dziennie wieczorem.
Podjąłem taka decyzję, po zapoznaniu się z materiałami udostępnianymi przez doktorów z kanału YT the hair loss show. Według badań minoxidil utrzymuje się w skórze głowy wystarczająca ilość czasu, aby wcierać go 1x dziennie.

Finasteryd biorę 3x w tygodniu. Mam tabletki 5mg i dziele je na 4. Wiec przyjmuje około 1.25mg na jedną dawkę.

Początkowo bardzo wypadały mi włosy po minoxidilu, doslownie miałem po 10 włosów na rękach w trakcie mycia głowy. Teraz nie widzę ich prawie w ogóle (i nie dlatego, że wypadły :D).
Natomiast nie widzę, żeby po rozczesaniu włosów widzieć duże ilości mikrowloskow, na które można patrzeć z nadzieją na wyrośnięcie i zagęszczenie.

Co o tym myślicie? Nie mam zamiaru odpuścić przez rok od rozpoczęcia kuracji.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OlivierRPK: ja po pół roku miałem wyraźną poprawę, a potem się znów z-----o, ale chyba ustabilizowało. ale na twoim miejscu brałbym codziennie.
  • Odpowiedz
  • 0
Mam długie włosy , żeby troche zakamuflowac to że są rzadkie i ciężko by było to odenic na zdjęciu. Dopiero po rozczesaniu. Ale jak rozczesuje teraz to i tak widzę, że zbyt wiele małych włosków nie ma...
  • Odpowiedz