Wpis z mikrobloga

Jak idziecie na rozmowę o pracę z nudów albo i tak nie chcecie tej roboty no a już wyszliście z domu i jest to g---o stanowisko to polecam zadawać niewygodne pytania. Np. jako magazynier pytałem, czy jest dostępny ekspres do kawy - "ekspres do kawy?" - no tak, a Pani nie pije kawy w pracy? - no piję, ale akurat dla pracowników hali nie jest przewidziany, na pewno jest automat w jadalni... xD #pracbaza
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Suheil-al-Hassan: zrób kiedyś taki ranking kołchozów gdzie będziesz oceniał jakość pomieszczeń socjalnych, czystość hali, dostęp do dóbr wspólnych takich jak kawa czy czajnik do robienia herbaty, oraz przełożonych
  • Odpowiedz
Jeszcze nie wiem,

@enzomatrix: to jest trochę głupie szczerze mówiąc. Jak idziesz na rozmowę to już wyrażasz chęć objęcia danego stanowiska, no chyba że chodzisz na wszystkie możliwe rozmowy nawet te kompletnie z d--y ale nikt tak nie robi.
Oczywiście pozostaje kwestia warunków ale to jest osobna sprawa. Można chcec pracować na danym stanowisku ale nie dogadać się w kwestii warunków.
  • Odpowiedz
@enzomatrix: U mnie to normalne pytane.
Raz prawie bym się wpakował w firmę, która po roku ogłosiła upadłość.
Byli pół roku do tyłu ze wszystkimi papierami. Stawkę zaproponowali średnią. Po rozmowie z główną księgową, ta się rozpłakała xD Takie tam porządki były.
No i po co mi to. Zaproponowałem jaką kasę chcę za naprostowanie wszystkiego, prezes zaproponował -30% i "jak się zdecydujesz, to czekam na telefon". No i nikt do
  • Odpowiedz
@Suheil-al-Hassan Może rób jakieś relacje z takich spotkań, skoro można jechać gdzieś na zadupie świata, gadać głupoty do kamery a ludzie rzucają w ciebie pieniądzem, to dlaczego by nie zrobić czegoś w rodzaju "z kamerą wśród rekruterow" ;)
  • Odpowiedz
@Roess dokładnie tak. Na pewnym poziomie idziesz na rozmowy żeby sobie poprawić jakość pracy i możliwości a nie iść tylko po 10 procent podwyżki. Dla mnie to też jest normalna odpowiedź na pytanie, czy mam zmieniać coś, z czego mnie nie wyganiają by sobie poprawić byt, czy siedzieć dalej tam gdzie jestem
  • Odpowiedz
Świata tymi pytaniami nie zmienisz, bo magazyn zawsze pozostanie magazynem.

@pwone właśnie tak gadają osoby, które na wszytko się zgodzą. Jak zaczynałem robić, to bardzo się stawiałem, dużo osób mówiło, że mnie wkoncu wyjebią i dwa razy chcieli, ale dałem im do zrozumienia, że uwalą ten projekt. Czy coś się zmieniło? Owszem i to dużo i na lepsze. Ludzie przestali robić wszystko co im kaza, bo są od tego maszyny.
  • Odpowiedz