Aktywne Wpisy

zyxinx +116
#dom #nieruchomosci #prawo #deweloper
Mirki i Mirabelki, potrzebuję waszej porady.
Kupiłem dom na osiedlu domków szeregowych. Osiedle składa się z dwóch szeregówek, w każdej po 12 domów. Każdy dom ma wydzieloną geodezyjnie działkę, czyli na osiedlu są 24 osobne domy. Służebność dotyczy tylko drogi dojazdowej na osiedlu (pas dwóch metrów).
Zgodnie z miejscowym planem zagospodarowania każdy segment posiada wydzielone własne miejsce na odpady (oznaczenie „c” na
Mirki i Mirabelki, potrzebuję waszej porady.
Kupiłem dom na osiedlu domków szeregowych. Osiedle składa się z dwóch szeregówek, w każdej po 12 domów. Każdy dom ma wydzieloną geodezyjnie działkę, czyli na osiedlu są 24 osobne domy. Służebność dotyczy tylko drogi dojazdowej na osiedlu (pas dwóch metrów).
Zgodnie z miejscowym planem zagospodarowania każdy segment posiada wydzielone własne miejsce na odpady (oznaczenie „c” na

źródło: wiata
Pobierz
cassiopei +262

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
- Jeszcze nie wiem, czy chce u was pracować, dopiero rozmawiamy
Ale my akurat mamy ekspres do kawy w socjalnym na magazynie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@enzomatrix: gigachad
@enzomatrix: to jest trochę głupie szczerze mówiąc. Jak idziesz na rozmowę to już wyrażasz chęć objęcia danego stanowiska, no chyba że chodzisz na wszystkie możliwe rozmowy nawet te kompletnie z d--y ale nikt tak nie robi.
Oczywiście pozostaje kwestia warunków ale to jest osobna sprawa. Można chcec pracować na danym stanowisku ale nie dogadać się w kwestii warunków.
- czy przewiduje cię wynagrodzenia za wykonaną pracę?
Raz prawie bym się wpakował w firmę, która po roku ogłosiła upadłość.
Byli pół roku do tyłu ze wszystkimi papierami. Stawkę zaproponowali średnią. Po rozmowie z główną księgową, ta się rozpłakała xD Takie tam porządki były.
No i po co mi to. Zaproponowałem jaką kasę chcę za naprostowanie wszystkiego, prezes zaproponował -30% i "jak się zdecydujesz, to czekam na telefon". No i nikt do
@pwone właśnie tak gadają osoby, które na wszytko się zgodzą. Jak zaczynałem robić, to bardzo się stawiałem, dużo osób mówiło, że mnie wkoncu wyjebią i dwa razy chcieli, ale dałem im do zrozumienia, że uwalą ten projekt. Czy coś się zmieniło? Owszem i to dużo i na lepsze. Ludzie przestali robić wszystko co im kaza, bo są od tego maszyny.