Wpis z mikrobloga

Tak naprawdę w Polsce centryści to domyślnie prawica w przebraniu.

To centrystyczny bełkot najbardziej sprzyja chociażby faszyzmowi bo faszyści uwielbiają obierać przede wszystkim grupy bez sztywnych poglądów, bo to nimi najłatwiej manipulować.

I logicznie tylko silna lewica jest odpowiedzią na f-----m a nie przecież centryzm więc współczuję każdemu wyznawcy teorii podkowy.

Jak ruguje się lewicę z życia publicznego, tłamsi się ją, umniejsza, traktuje jak najgorsze zło na równi z Hitlerem i Mussolinim (według centrystów) to się kończy w kraju takim jak Polska - to 90% prawica i centryzm który i tak uderza w prawą stronę.
A prawdziwej lewicy tu w większości nie ma.
Więc jest cudem spotkać tutaj jakiegoś lewaka poza internetem.

Wystarczy sobie wejść i spędzić 5 minut na pierwszej lepszej stronie "z memami" typu jbzdzy/kwejk dla przeciętnych sebixów tego kraju - to reprezentacja typowego wyborcy, ponieważ notabene im większy stek bzdur i im bardziej niespójne poglądy, tym większa szansa że to przerodzi się potem w dziwną ideologię.

Taka populistyczna ignoracja polityczna często prowadzi na te tory, a większość młodych osób zaczyna od tego, dlatego te jbzdoidy to często po kilku latach niemal naziolami są i dlatego też dyskusja z Polakami w internecie jest taka trudna.

Bo to są poglądy czerpane z memów i kolegów z internetu.
Przeciętny Polak nawet nie wie co to lewica.
To wynika z niezaznajomienia z ideami lewicowymi, które nie wystepują w tym kraju w publicznej debacie, zna tylko demona lewackości, opowiedzianego mu przez liberalne "WOLNE MEDIA", strony z memami i kościółkowych posłańców, przeciętny Polak uważa, że za całe zło tego świata odpowiada lewactwo i największym wyzwaniem współczesnego świata jest "Czas Zaorać Socjalizm", wystarczy spojrzeć co korwinizm zrobił z młodymi ludźmi i że już sama polityka PiSu albo PO opierała się na przepychankach pod tytułem, kto ma więcej ludzi z byłego systemu PRLowskiego którzy byli w PZPR, opierała się na propagandowym "demontażu" struktur komunistycznych w sądach, o wyzywaniu każdego przeciwnika od komuchów albo SBków.

I żeby się przekonać, że mam rację wystarczy spojrzeć na główną wykopu.
Już tysiąc razy wolę dyskutować ze skrajnym prawicowcem niż z centrystą.
#polityka #polska #bekazprawakow #antykapitalizm #takaprawda #centryzm #bekazpodludzi
Filippa - Tak naprawdę w Polsce centryści to domyślnie prawica w przebraniu. 

To cen...

źródło: temp_file4616062659741858869

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jakie to uczucie ciągle przegrywać w wyborach i nie wyciągać z tego żadnych wniosków poza sztampowym kto nie z nami ten przeciwko nam? No i ten płacz że zwolenników lewicy jest mało. No jest ich mało bo kto się chce zadawać z toksykami ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Filippa: Mam poglądy centroprawicowe i w ogóle się z Tobą nie zgadzam. Wg mnie Państwo nie powinno urządzać życia obywatelowi. Powinno zadbać o to żeby go jak najmniej okradać i zapewnić mu podstawowe rzeczy, których obywatel oczekuje od Państwa. Zasiłki tylko dla najbardziej potrzebujących (ludzi nie zdolnych do pracy, czy niepełnosprawnych i ich rodzin). Aborcja dozwolona, kiedy sobie chcesz (twoje sumienie, twoja sprawa), Związek partnerski, proszę bardzo by żyło się
  • Odpowiedz
@Dziewczyna_Tyraxora:

takie poglądy miała partia konserwatywna w 2012, po wybraniu Camerona. Skończyło się brexitem i kryzysem służby zdrowia. Ale to centro-prawica, trust me bro

To jakie rozwiązanie proponujesz? Wiesz, że najbliżej tego co napisałem wyżej było SLD za czasów Leszka Millera?
  • Odpowiedz
Jakie to uczucie ciągle przegrywać w wyborach i nie wyciągać z tego żadnych wniosków

@Afrobiker: ależ lewica wyciąga wnioski. Właśnie słucham podcastów tego nieszczęsnego Dymka, polecanego mi przez jednego lewicowego mireczka.
Wiesz dlaczego zdaniem lewicy oni przegrywają wybory?
Nigdy byś nie zgadł, ja zresztą też.

Zdaniem lewicy oni przegrywają wybory bo są zbyt prawicowi, ale gdy zmienią kurs na turbo-betonowo-lewicowy to ludzie ich pokochają i napewno wybory wygrają ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz