Wpis z mikrobloga

Hej. Kupiłem na allegro klamkę do drzwi wejściowych. Niestety źle zmierzyłem rozstaw otworów i zamiast 215mm zamówiłem 220mm. Mój błąd zauważyłem po rozerwaniu woreczka ze śrubami montażowymi. Klamkę zwróciłem w zestawie kompletnym, a śrubki montażowe zapakowałem w woreczek jednorazowy. Sprzedawca odmówił zwrotu środków zaznaczając, że towar był używany. Czy otwarcie tego woreczka ze śrubami faktycznie zamknęło moje szanse na zwrot kasy czy walczyć dalej? #prawo #allegro #poradyprawne
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Waiter98
Nie może odmówić przejęcia zwrotu, ale może obniżyć zwracaną kwotę. Oczywiście w przypadku pomniejszenia zwracanej kwoty, musi uzasadnić skąd ona się wzięła.

Zgodnie z prawem masz prawo zapoznać się z towarem, tak jak w sklepie stacjonarnym.
  • Odpowiedz
@Waiter98: mamy tutaj za mało informacji dotyczących Twojego zamówienia, dlatego w takiej sytuacji polecamy rozpoczęcie dyskusji ze sprzedawcą: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa. Wówczas sprzedający będzie miał 24 godziny na odniesienie się do sprawy, a jeśli tego nie zrobi, będziesz mógł poprosić nas zespół o pomoc. Nasi pracownicy wskażą Ci wówczas co powinieneś zrobić oraz wyjaśnią jakie prawa i obowiązki w takiej sytuacji ma sprzedawca.
  • Odpowiedz