Aktywne Wpisy
Chumbala +4
Hej. Spoldzielnia oferuje nam wymiane drzwi i placimy tylko za skrzydlo. Pytam pana jaki koszt skrzydla to ze od 2k do 3k. Na stronie widze, ze są za 1k juz drzwi wejsciowe. Czy cos zle rozumiem? Czy to sie oplaca w takim razie?
#budownictwo #remontujzwykopem
#budownictwo #remontujzwykopem

UczesanyPedryl +20
Mam nadzieję, że te cła na Europę to nie kolejny blef i równo po wszystkim pojadą, EU bezczelnie nakłada haracz na produkty od zawsze w formie VAT, być może w obliczu recesji się ogarną i w końcu zniosą te złodziejstwo, opodatkowanie pracy przez 40% podatki to za mało, muszą double dipa robić na produkty a potem zdziwienie, że Europa się nie rozwija bo przy tych haraczach nie opłaca się ryzykować inwestując.
Cła
Cła
I teraz pytania:
-czy mogę mieć pewność że to płyty azbestowe? Coś tam kiedyś obiło mi się o uszy że nie wszystkie te szare faliste płyty zawierały azbest. Można jakoś to sprawdzić "na oko"?
-Czy mogę coś zrobić oprócz zgłoszenia tego do urzędu gminy? To jest odpad niebezpieczny z tego co kojarzę - może policja? Ale co wtedy jak by się później okazało że to są te płyty które azbestu nie zawierają.
Pogadałem z sąsiadami nawet z tymi co mieszkają obok tej działki i oni mają to w dupie w sumie. I tak się żyje na tej wsi. Ja pier*ole ale się zagotowałem.
#budownictwo #nieruchomosci #prawo #budujzwykopem
źródło: 20250204_161626
PobierzNie musisz, wysypywanie odpadów dowolnego rodzaju jest zabronione.
źródło: 620b2d95-2d3a-449c-a679-e21897daf1f8-2831948798
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzJedynie sprawdź czy on robi to legalnie
@dizzydom: Od tego są specjalne miejsca do tego przeznaczone, składowiska odpadów a nie ku*wa działki budowlane.
Moi znajomi sami mieli do zutylizowania 3 płyty to zawieźli to do takiego miejsca - starej nieczynnej żwirowni gdzie to wszystko było ofoliowane i zasypywane a nie tak ku*wa luzem a zaraz obok działki z domami. I oni zapłacili za to 60zł za płytę.
A to jest zwykła działka