Aktywne Wpisy
blackghost +8
Tak się zastanawiałem dziś z żoną oboje level 40+ i mam pytanie do 30 Latków plus. Co robiliście do tej pory że nie macie nawet mikro kawalerki?
Zakładając że pracujesz od 20 roku życia i zarabiasz 6k spokojnie możesz odłożyć 3k będąc sam. Przez 10 lat daje to lekko ponad 300.
Da się? Da się. Prosta matematyka. Ale tak wolę mieć iPhona i jesc bakłażany niż oszczedzic. Pokolenie Z. Łatwiej mówić że
Zakładając że pracujesz od 20 roku życia i zarabiasz 6k spokojnie możesz odłożyć 3k będąc sam. Przez 10 lat daje to lekko ponad 300.
Da się? Da się. Prosta matematyka. Ale tak wolę mieć iPhona i jesc bakłażany niż oszczedzic. Pokolenie Z. Łatwiej mówić że
Schwarzfahrer +146
Podzielę się z wami czymś.
Pracuje w pewnym markecie ze sprzętem rtv i agd.
Podstawy na umowie mam mniej niż najniższa krajowa. Do tej minimalnej musze dobić sobie premią, potem to co więcej dostaje jako prowizję. Oczywiście jak premii nie wypracuje to pracodawca łaskawie mi dopłaci do tej minimalnej.
Za
Pracuje w pewnym markecie ze sprzętem rtv i agd.
Podstawy na umowie mam mniej niż najniższa krajowa. Do tej minimalnej musze dobić sobie premią, potem to co więcej dostaje jako prowizję. Oczywiście jak premii nie wypracuje to pracodawca łaskawie mi dopłaci do tej minimalnej.
Za
https://tvn24.pl/biznes/z-kraju/zawody-deficytowe-w-polsce-w-tych-branzach-sa-najwieksze-braki-st8291900
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska
źródło: barometr+zawodow+defic
Pobierz