Wpis z mikrobloga

Coraz częściej na wykopie i internetach widzę wpisy o „Z-----------u w Sprintach”. Dawniej o tym w ogóle nie było mowy ani ten temat nie był poruszany. Skąd temat z--------u w Sprintach pojawił się na tapecie i staje się nieraz przedmiotem do dyskusji.

#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #pracbaza
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Skąd temat z--------u w Sprintach pojawił się na tapecie i staje się nieraz przedmiotem do dyskusji.

@Ksiega_dusz: dobrze zrobiony scrum jest świetnym batem na leniwych programoli i najlepszą drogą do stworzenia aplikacji których później nie da sie utrzymać. Chyba, że za architekture i review odpowiada niezależna jednostka spoza zespołu.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: myślę, że przez (lub dzięki) złej sytuacji na rynku IT przełożeni dokręcają programuchom śrubę i sprint planning zamienił im się w ciągły maraton, więc podkręcają tempo pracy, bo dobrze wiedzą, że programuchy c---a teraz mogą i po odejściu czeka ich wesołe szukanie pracy miesiącami (tak tak, na wykopie każdy znajduje w tydzień, ale realia dla "programistów" co dostali fuchę w szczycie eldorado, specjalistów jednego frameworka to wygląda zgoła inaczej).
Long-Position-Investor - @Ksiega_dusz: myślę, że przez (lub dzięki) złej sytuacji na ...

źródło: 1551095648_3fsnfj

Pobierz
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: Chyba przez dokręcanie śruby. Pamiętam pierwsze projekty jakie realizowałem jako junior i wtedy ten cały scrum to była tylko forma organizacji pracy. Nikt nie robił żadnych problemów, że kolejny raz jakiś task przechodzi na następny sprint albo, że burndown chart peakuje ostatniego dnia.
  • Odpowiedz