Aktywne Wpisy
Minimalna w Polsce obecnie to 3510zł netto.
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!

źródło: Zrzut ekranu 2025-04-14 040433
Pobierz
#zareczyny #pierscionek #diament pytanie do panów którzy robili pierścionek zaręczynowy na zamówienie z diamentem. Niebawem bo w tym roku planuje się oświadczyć i powoli szukam odpowiedniego pierścionka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Stwierdziłem że kupię diament oddzielnie a pierścionek zostanie wykonany przez złotnika. Czy strona e-diamenty.pl na której można zakupić dany kamień jest warta uwagi? Czy może szukać gdzie indziej? Może ktoś może
@sigmaboy999: To jest akurat zawsze tak samo bardzo zabawne. Teslarz przeciętny ogólnie bardzo często żałuje zakupu tego gabinetu dentystycznego na kółkach, ale żaden z nich ci o tym nie powie bo musiałby się przyznać do porażki.
I ogólnie standard wśród petrolheadów przywalajacych sie do ładowania elektryka.
Równie dobrze mozna przywalać sie do rodziny z dziećmi która czasem musi zmierzyć sie z humorami dzieci.
myślałem, że to jakiś mem, ale ostatnim czasem dużo jeżdżę po A4, i regularnie widzę taki widok. trochę mnie bawi jak moje małe Mini ciśnie 140 km/h, a jakiś EQS za pół bańki jedzie 90 xD
@smilealittlebit: Jak jeszcze niedawno całkiem ktokolwiek poruszał ten temat to był wyśmiewany szczególnie przez pewną grupę ludzi i robiono wręcz niego jakiegoś wariata z epoki kamienia.
@smilealittlebit: Problem jest taki, że oni za szybciej za bardzo nie mogą bo auto rozładują
@smilealittlebit: To widzisz, ja widziałem to kilka razy ostatnio na Lublin-Warszawa i Lublin-Berlin
Najważniejsze, żeby jechać za najszybszym tirem, których wszystkich wyprzedza, żeby nie denerwować innych w dużym. No i trzymać dystans,
@sigmaboy999 XDDDDDDDDDDDDDDDDDD
owszem, ale jeszcze nie widziałem żeby zdarzało się to często w przypadku tak drogich aut. zazwyczaj spalinowe auta po pół bańki z----------ą :)
@smilealittlebit: nie każdy w drogim aucie premium to mentalny wieśniak w leasingowanym audi, który musi cisnąć, ile tylko fabryka dała. Zwyczajnie częściej zwracasz uwagę na takich.