Wpis z mikrobloga

Jakiś czas temu przygotowałem album z zestawieniem najważniejszych dla mnie gier komputerowych dla lat 1994-2024. Jest to cały okres mojego życia, więc zebranie tych tytułów, wraz z paroma screenami i krótkimi opisami, było dla mnie jak porządkowanie wspomnień. Przygotowałem go głównie z myślą o dzieciach, byśmy jak trochę podrosną, mogli pooglądać w co tam stary ojciec grał w ich wieku.

Wrzucam go też tu z chęci podzielenia się tymi wspomnieniami. Może też odnajdziecie tu ulubione gry z dzieciństwa.
Zapraszam do pobrania z poniższego źródła pliku pdf i dowolnego rozpowszechniania. Mała uwaga: lista jest tak subiektywna jak tylko się dało więc oburzanie się nią nie ma sensu 😊

megawrzuta.pl/el9n5wdf

#grykomputerowe #gry #nostalgia #staregry
Viesti - Jakiś czas temu przygotowałem album z zestawieniem najważniejszych dla mnie ...

źródło: 111

Pobierz
  • 182
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Viesti: Captain Claw to moja pierwsza giereczka jaką kupiłem na giełdzie. Była na jednej składance wraz z Little Big Adventure, Broken Sword 2, Ignition, Dark Earth i Monkey Island 3. Wszystko kurełsko okrojone ze wszelkich filmików, niepotrzebnych dźwieków itp. xd chyba w 1994 czy 95 roku, w Białymstoku
  • Odpowiedz
@Anawa73:

Błąd! Brothers in Arms: Hell's Highway to operacja Market Garden, w Normandii umiejscowione były poprzednie odsłony gry.

Ło Panie, OP to już musi mieć sporą demencję jak tak pomieszał wątki xD Przecież praktycznie przez całą fabułę Hell's Highway przewijały się wątki krytyki operacji Market Garden, i charakterystyczne motywy jak desant szybowców czy specyficzne krajobrazy Holandii. Z tej gry wylewała się wręcz operacja Market Garden xd
  • Odpowiedz