Wpis z mikrobloga

Jakiś czas temu przygotowałem album z zestawieniem najważniejszych dla mnie gier komputerowych dla lat 1994-2024. Jest to cały okres mojego życia, więc zebranie tych tytułów, wraz z paroma screenami i krótkimi opisami, było dla mnie jak porządkowanie wspomnień. Przygotowałem go głównie z myślą o dzieciach, byśmy jak trochę podrosną, mogli pooglądać w co tam stary ojciec grał w ich wieku.

Wrzucam go też tu z chęci podzielenia się tymi wspomnieniami. Może też odnajdziecie tu ulubione gry z dzieciństwa.
Zapraszam do pobrania z poniższego źródła pliku pdf i dowolnego rozpowszechniania. Mała uwaga: lista jest tak subiektywna jak tylko się dało więc oburzanie się nią nie ma sensu 😊

megawrzuta.pl/el9n5wdf

#grykomputerowe #gry #nostalgia #staregry
Viesti - Jakiś czas temu przygotowałem album z zestawieniem najważniejszych dla mnie ...

źródło: 111

Pobierz
  • 182
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

typowe gry polaka normika xD Wszyscy jak od kalki, kopiuj wklej xD

@Sen_Jak_Prawdziwy: w sumie co w tym dziwnego? Jak jest dobra gra, to robi się popularna i dużo osób w nią gra, bo jest zwyczajnie dobra. Ludzie mają nie grać w Wiedźmina, Gothica czy Baldure'a tylko dlatego, że to zbyt mainstreamowe?
  • Odpowiedz
@Viesti: jeżeli tu nie ma trzech czescie silent hilla to znaczyt ze to jest robione przez jakies n---------------h brodaczy dla ktorych jakakolwiek filozofia w grze t oo ła łeeeee baron sie powiesił, mogles tam jeszcze dodac gotika i jakąś wczesną gre star wars i jużby była całosc s----------a sojackowego
  • Odpowiedz
@morgiel: co miales w glowie dajac to g---o gotickie do jakis rzeczyt ktore maja miec w głowie nasze wnuki XDDD to równie dobrze mogles dac filmik jak dwa psy sie ruchaja wieksza wartosc od gotickiego scierwa
  • Odpowiedz
megawrzuta.pl/el9n5wdf

@Viesti: Kawał dobrej roboty! Dzięki za sentymentalną podróż po grach z dzieciństwa. Dopisałbym parę tytułów ale przecież każdy ma taką swoją indywidualną listę, moja na pewno nie będzie znacząco odbiegać od Twojej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz