Wpis z mikrobloga

Czyli tyle by było z ceł, Kanada też odroczona o 30 dni. Teraz ciekawe co się podzieje z UE
#gielda
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jcmg biegnij teraz przepraszać ludzi których tu cisnąłeś przez weekend i dziś do południa, bo nie chcieli wierzyć w załamanie indeksów pod cła
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@maniek74: Ale mnie rynek nie wyjaśnił debilu. Rozumiesz, że dzisiaj był drop o ponad 400 pkt? Kumasz, że można pozycje zamykać w trakcie dnia czy za głupi jestes?
  • Odpowiedz
@Jcmg w weekend pisałeś, ze liczysz na drop 10% a jednak zamknąłeś idealnie w lokalnym dołku zanim zaczęli odbijać?

styczniowy rajd pewnie oglądałeś z boku i zapiąłeś shorty idealnie na samej górce? to pokaz overall YTD jak tam jesteś zarobiony grubo w tym roku na tych eskach na dax ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@maniek74: Nie jestem grubo zarobiony, ba jestem mało zarobiony. Na pewno nieadekwatnie do spędzonego czasu. Zamknąłem połowe w dołku, bo uznałem to za mocny szybki drop i scashowałem z mysla otwarcia wyżej. Zacząłem zbierać po ogłoszeniu odroczeniu ceł na meksyk i teraz po otwarciu znowu dobiorę short, a co do wyniku to udowadniam tylko, że nie jestem u-----y na tych shortach. Nie mówie też, że jestem jakimś protraderem i jestem
  • Odpowiedz
@Jcmg chodziło mi o styczeń za DAX, bo o tym była rozmowa. Ale już c--j z tym.

Jak pisałem, ja pamietam te dyskusje z toba o shortowaniu indeksów z poprzednich lat. Ostatnio jak wróciłeś, miałem wrażenie, ze nabrałeś jednak trochę pokory, ale teraz znów jesteś odpalony. Pare dni temu jeszcze dyskutowałes normalnie, przy weekendzie sie podjarales, zacząłeś robić wpisy typu „haha maniek i co teraz” bo miałeś S i innych tez
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@maniek74: Odpalam się tylko na Ciebie, bo nikt inny nie komentuje za każdym razem kogoś wpisu wjeżdżając jak c-----y jest czy jaki jest głupi bo może myśleć, że coś spadnie. Ofc reakcja przesadzona, ale to ty za kazdym razem mi wbijałeś szpilki i krytykowałeś shorty, mimo, że wyzerowałem się raz w życiu w 1 roku tradingu. Nevermind, mam nadzieje, że tobie idzie zawsze dobrze i nie popełniasz błędów
  • Odpowiedz
@Jcmg jak nie ogarniasz emocji, to trudniej jest prowadzić pozycje, emocje sie ogarnia albo nie, czy w życiu czy w trejdingu działa to tak samo, to co opisałem powyżej, świadczy o tym, ze ciagle masz z tym problem
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@maniek74: Co do DAX to aktualnie jestem na breakeven, wejscia pierwsze miałem przy 21050 potem przy 21466, ale z uwagi, że część zamknąłem dziś przy 21100 to wyszło dla mnie mega korzystnie a tego shorta planuje przetrzymać jeszcze z tydzień lub dwa, bo myślę, że relacje USA UE są aktualnie gorsze niż US - Kanada czy Meksyk i to może być silny impuls spadkowy, jeżeli zacznie Trump znów straszyć albo
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@maniek74: No, ale kumasz, że własnie dlatego jesteś takim triggerem, bo ty myślisz, że znasz mnie lepiej niż ja sam chociaż nie wiesz o mnie nic. Co masz za interes w tym, żeby wypisywać, że ktoś ma z czymś problem? To jest internet, ludzie piszą co im się podoba. Wypowiadasz się jak jakiś ekspert i nauczyciel, ale nikt nie chce twoich porad, bo jesteś tak samo anonimem z internetu
  • Odpowiedz
@Jcmg ale teraz piszesz nieprawdę.

Pokaz gdzie ja ci ostatnio pisałem, ze twój short jest c-----y czy coś w ten deseń? Nawet ci w weekend pisałem, ze może to przetrawia i wreszcie spuszcza tego daxa, czyli sam byłem nastawiony na spadki. Po czym ty zacząłeś robić jakieś wysrywy do których mnie wolałeś typu „haha short płaci co teraz Maniek” a po sesji mi naubliżałem ad personam i jakieś prostackie wyzwiska typu
maniek74 - @Jcmg ale teraz piszesz nieprawdę. 

Pokaz gdzie ja ci ostatnio pisałem, z...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
@Jcmg gdyby było tak jak piszesz, to ja bym zrobił wpis, do którego cię wołam „jak tam shorcik” czy coś w tym stylu, ale to ty taki zrobiłeś, do tego ubliżasz po chamsku i na sam koniec piszesz, ze to ja się p-----------m… no chłopie, idź spać i przeczytaj to rano jeszcze raz i się zastanów
  • Odpowiedz
@Jcmg a co do tych wszystkich jałowych dyskusji, to już ich tu praktycznie nie ma, bo one zazwyczaj w moim wykonaniu były z shorciarzami, którzy bili się z rynkiem na kozaka i po chamsku atakowali tych, którzy twierdzili, ze jednak możemy rosnąć pomimo słabych danych maro itd. Te z toba sprzed rok-dwa lata tez tego dotyczyły

rynek to wszyskto wyjaśnił, a z perm-niedźwiedzi których tu była kiedyś cała masa, nie został
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@maniek74: No dobra, ale widzisz uprawiasz to samo co i mi się zdarza. Jak rynek idzie w twoją stronę to też dyskutowałeś i obśmiewałeś tych po drugiej stronie. Mnie również, mimo, że jak Ci pokazałem pomimo bycia "perm niedźwiedziem" nie jestem jakoś w plecy. Własnie z uwagi na takie komentarze, gdzie byłem/jestem jechany za bycie po spadkowej stronie reaguje tak a nie inaczej (tak to interpretuje). Hossa hossą, oczywiście tak
  • Odpowiedz
@Jcmg ale co ja uprawiam? idąc twoja logika, na wczorajszych spadkach bym tu ludziom ubliżał i atakował ad pesonam, czy na innych sesjach spadkowych, tak jak ty mi wczoraj.. pokaz mi takie wpisy… wyciągnęli po 22 i akurat wtedy zacząłeś ubliżać, kiedy w poprzednich dniach pisałeś normalnie, wiec klasycznie sobie odreagowales, bo psycha siadła

a to ze jesteś perm niedźwiedziem w trakcie 2,5 letniej hossy i dalej shortujesz, no cóż, szkoda
  • Odpowiedz
@Jcmg a może na wzrostach znajdziesz jakieś moje wpisy w których cie wołam i pisze „haha jak tam spadki Jcmg” tak jak ty zrobiłeś wczoraj i wczensiej tez ci się zdarzało, jest hossa wiec pewne sporo tego będzie? pokaz choc jeden taki, skoro twiedzi, ze „uprawiam to samo co tobie się zdarza”
  • Odpowiedz