Wpis z mikrobloga

Mireczki, czy ten odpływ liniowy jest dobrze zamontowany? Niby po wlaniu wody z wiadra ładnie odciąga, ale jak patrzę poziomicą, to na samym początku nie ma spadku, a wręcz: "pod górkę". Nie jestem wykonawcą, dlatego się zastanawiam, czy nie będzie z tym problemu. Później od tak 1/4 drogi jest już spadek i nawet spory, ale problem niby żeby tę rurę bardziej obniżyć, bo ten taki jakby uchwyt który trzyma rurę i jest w posadzce nie daje się bardziej wkręcić

Odpływ: VOGI klasyczny 80 cm

#pytanie #remont #remontujzwykopem #mieszkanie #remontmieszkania
becvvv - Mireczki, czy ten odpływ liniowy jest dobrze zamontowany? Niby po wlaniu wod...

źródło: Untitled

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@giorgioborgio: No właśnie z tego co ja rozumiem, to jest generalnie miejsce na spadek, ale ten uchwyt który trzyma rurę nie daje się bardziej wkręcić i nie da się bardziej dopchnąć rurę do posadzki

Poza tym nie czaję jak to ma być dobrze skoro na początku jest "pod górkę"
  • Odpowiedz
@becvvv: będzie ci to działać ale po co tak robić, skoro można to na tym etapie bezproblemowo poprawić. Jeżeli tylko obejma jest problemem, a nie ten pex, to wystarczy dać głębiej kołek i poszerzyć z wierzchu otwór, żeby ta nakrętka od obejmy zagłębiła się w betonie i masz obejmę do końca wtedy. To nie jest science fiction, a ja bym to jednak zrobił jak należy.
  • Odpowiedz
@becvvv: to wyjeb ten uchwyt i po kłopocie. Ja bym wiercił głębiej, dał krótszą śrubę, albo uciął tę co jest. Widzę, że ten pex w otulinie też zawadza, więc wykuj pod nim rowek i go tam wciśnij. Tę rurę możesz też zamocować tak, jak tego pexa.
  • Odpowiedz