Wpis z mikrobloga

#pomocy #windows #informatyk #disneyplus

Cześć. Po ostatniej aktualizacji windowsa nie mogę odtworzyć poprawnie filmów w disney +. Dźwięk leci normalnie, ale cały ekran zakrywa czarno-biały szum (jak w starych telewizorach) i co jakiś czas mignie klata z odtwarzanego filmu. W internecie nigdzie nie znalazłem opisu takiego problemu.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Podaj więcej info: wersja Windows, aplikacja czy przeglądarka, jaka przeglądarka. Sprawdź czy działa Ci na innej przeglądarce, sprawdź czy działa w trybie incognito, sprawdź czy masz jakieś wtyczki lub rozszerzenia zainstalowane do przeglądarki jeśli tak to jakie, sprawdź kable HDMI jeżeli masz stacje roboczą+monitor.
  • Odpowiedz
  • 0
@xxxman1982: przeglądarka, na innej to samo. Na aplikacji na telefonie działa normalnie. Windows 10.
Wtyczki są te same co wcześniej. Pi wyłączeni bez zmian. Awasta też wyłączałem i nic. Kable nie mają nic do tego, bo obraz analogowego białego szumu wyskakuje tylko po odpaleniu filmu.
Podejrzewam, że jest to jakieś zabezpieczenie przed streamingiem, które pp aktualizacji windowsa niepoprawnie działa. Poprostu ten biały szum jest jak maska nakładana na ekran ukrywając
  • Odpowiedz
Zabezpieczenia jakie stosuje D+ to HDCP. Obsługiwane urządzenie musi mieć zgodność z HDCP 2.2. Ale objawem jest wtedy czarny ekran. Jeżeli masz tak na kilku różnych przeglądarkach to przyczyną raczej jest albo jakiś program działający w tle lub konfiguracja urządzenia. Problemy przeważnie sprawiają programy do pobierania filmów, programy blokujące reklamy (te najczęściej są elementem antywirusów), VPN. Jeżeli to wszystko sprawdzisz to pamiętaj aby testując skuteczność danych czynności każdorazowo czyścić cookie po restarcie
  • Odpowiedz
  • 0
@xxxman1982: Problem zaczął sie po aktualizacji windowsa, wiec to nie jest żaden program w tle, zwłaszcza, że tą opcje sprawdziłem .Podobnie jak różne wtyczki do przeglądarki i antywirusa. W trybie incognito jest to samo.
Dzięki że chciałeś pomóc.
  • Odpowiedz
@orkako: cześć, masz monitor podłączony przez HDMI? Spróbuj odłączyć/podłączyć kabel HDMI, ew. jak masz w domu inny, to podłączyć nowy kabel HDMI. Netflixy i inne Disney są na to bardzo czułe, już dwa razy walczyłem właśnie o "wykryciu" dziwnych urządzeń. To jest zabezpieczenie abyś przypadkiem nie nagrywał obrazu i czasem tak właśnie się objawia.To samo miałem na przystawce Xiaomi Mibox S podłączonej do monitora - nagle zaczęły się cuda. Zacząłem
  • Odpowiedz
  • 1
@bachus: Nie wierzę. Zadziałało! O rany, jesteś wielki! Wystarczyło odłączyć i ponownie podłączyć HDMI do karty graficznej.
  • Odpowiedz
@orkako: paaaanie, to jest magia. Wszystko może działać dobrze a nagle Netflix czy inny Disney+ przestaje. No i szczerze mówiąc nie rozumiem, czy coś się musi sygnało zrestartować między nadajnikiem a odbiornikem (PC-->telewizor/monitor), czy brakuje jakiegoś sygnału, no ale przecież to przesył cyfrowy. Ważne, że zadziałało.
  • Odpowiedz