Wpis z mikrobloga

Cześć,
szukam roweru dla #rozowypasek do zastosowań ogólnych (raczej głównie asfalt, kostka, ubite trasy/szutry).
Główne założenia:
- ładny wizualnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- lekki
- niska rama
- budżet do 3k

Wstępnie w Decathlonie wyczaiłem bordowego Elopsa 900, który był za 3k, ale no właśnie - był.
Główne pytanie to w jakim kierunku iść - trekkinga czy fitnessa? Czy ten brak amortyzatora w fitnessie będzie zauważalny w takich rekreacyjnych wyjazdach?

Będę wdzięczny za polecajki i porady, czego szukać.

#rower #rowery #kiciochpyta
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@4x80: no waga nie jest mała jednak, dlatego też się wahałem. Co do ceny, to była promocja i kosztował 2999 do niedzieli chyba.
Zastanawiam się czy w ogóle znajdę coś podobnego z wagą w okolicy 12kg?
  • Odpowiedz
@DingoSra: Ten z mojego linka bo nie wiem w jakiej jest specyfikacji w innych sklepach ma amortyzowany widelec, opony 38mm więc bardzo duże jak na fitnessa oraz bardzo przyzwoity napęd Sram 1x11 więc ta cena nie jest zła.
  • Odpowiedz
Czy ten brak amortyzatora w fitnessie będzie zauważalny w takich rekreacyjnych wyjazdach?

@DingoSra:
Jak jest oponka 50mm to daje radę bez amortyzatora.

Obecnie nie ma fajnych promek na takie rowery, da radę wyrwac spoko MTB za 3k, ale fitnessa z niska ramą
  • Odpowiedz
Zastanawiam się czy w ogóle znajdę coś podobnego z wagą w okolicy 12kg?

@DingoSra: Ale jest ''uboższa'' wersja ze zwykłym widelcem i węższymi oponami, a zdejmując błotniki powinno być poniżej 12kg. Tylko ma twardszy napęd.
  • Odpowiedz
  • 0
@monty16k: Ten Mistral przyjemny, wezmę pod uwagę, ale znalazłem coś co wykracza poza budżet (akceptowanie, jeżeli to będzie najlepsza opcja) - Liv Rove 1DD. Na centrumrowerowym 3700, ale spełnia w zasadzie wszystkie wymagania
  • Odpowiedz