Wpis z mikrobloga

#united #transfery Sytuacja jest tak dramatyczna jeśli chodzi o atak, że zobaczcie jakie opinie już się pojawiają na fanowskich forach xDDD "Krzysztof Piątek z Basaksehir? Obecnie najlepszy strzelec w Turcji (z dużą przewagą, znacznie wyprzedzając Osimhena, Icardiego, Immobile w lepszych klubach), w tym roku kończy 30 lat, więc jest w swoim najlepszym okresie, trochę ograniczony zawodnik, ale znany ze świetnego wykończenia i pracowitości. Nigdy bym nie pomyślał, że uznałbym go za kandydata do United, ale zdecydowanie wziąłbym go na półroczne wypożyczenie."
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@erni13: Byłoby to samo albo jeszcze gorzej, bo jest totalnie gówniany serwis i po kilku spotkaniach, gdzie Piatek ma jedną albo dwie okazje na strzelenie gola szybko by uleciała z niego pewność siebie i radość, która odzyskał w Turcji po kilku latach niebytu.
  • Odpowiedz
@Rogogon5: wydaje mi się, że będą wciągać młodych z akademii, może Obi-Martin wejdzie.
Aktualnie united to bardzo słabe środowisko do rozwoju młodych piłkarzy. Tutaj trzeba by było wypożyczyć jakiegoś sprawdzonego w PL i doświadczonego napastnika od którego inni mogli by się uczyć, ale tacy wolą iść na wschód gdzie płacą jeszcze więcej.
Wygląda na to, że ineos gra mocno long-term. Było brać Kane wcześniej, ale postawili na młodych i teraz
  • Odpowiedz
  • 1
@derivatives: Na papierze fajny plan, ale niezbędna jest pewna pula doświadczenia, chociażby z punktu widzenia fizyczności, które jest żenujące w tym sezonie jeśli chodzi o United, bo prawie każdy pojedynek, każda walka o drugą piłkę mam wrażenie, że jest przegrana, a z Crystal to w ogóle wyglądało jak walka mężczyzn z chłopcami. Albo leniwe, spasione koty albo żóltodzioby i totalny brak balansu w tej drużynie. Inna sprawa, że teraz ciężko
  • Odpowiedz
@Rogogon5: no, wg mnie muszą postawić wszystko na wygranie LE, ale teraz jeszcze Martinez kontuzja i będzie trzeba liczyć że Shaw pogra. Wg mnie taki Vardy jak Lester spadnie by był ciekawy w krótkim terminie, ale tu trzeba kogoś na teraz.
Ciężary
  • Odpowiedz
@Rogogon5: Żurawski u jakiegoś skauta FCB po meczach eliminacji LM był na 30 pozycji do transferu. Tutaj i Krzyśka da się wpisać na taką listę. Niech siedzi tam gdzie jest, bo ja się boję, że i Galata/Fenerbache/Bekistas to są za wysokie progi jak dla jego nogi. Mimo, że liga turecka jego ligą. Tak jak taki Łukasz Sosin król Cypru;)
  • Odpowiedz