Wpis z mikrobloga

#ubezpieczenia #ubezpieczenieoc #motoryzacja
Chcę zakupić assistance bez franszyzy km od komina tak żebym mógł zamówić lawete pod dom (bo większość działa 20+ km od domu) i zawieźć furę do warsztatu. Cwaniaki z ubezpieczalni wiedzą że większość czasu to jazda koło domu i mają to w wykluczeniach. Kto takie coś oferuje?
Kiedyś miałem w PZU. Niedlugo będę brał oc więc bym wziął w pakiecie. Jeszcze nie sprawdzałem w necie. Na razie tylko zapytam na wykopie.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Panicz888: Jeśli auto ma z 10-15 lat max to bez problemu znajdziesz w większości firm, jeśli jest starsze to nadal znajdziesz, ale już nie będziesz mógł się kierować składką za OC tylko wybierać z firm które zaoferują holowanie :)

Dodatkowo czasami firmy mają do wyboru 2 warianty (na przykładzie HDI):
tańszy - holowanie 200 km i właśnie franszyza od miejsca zamieszkania 25km w przypadku awarii
droższy - holowanie bez limitu
  • Odpowiedz
  • 0
@sayanek no właśnie kiedyś miałem to w pzu. Jestem z tych co czytają owu. No chyba że po prostu olac to bo koszt jest porownywalny z laweta na 20 km do mechanika A taka awaria to i tak jednorazowa akcja. Tym bardziej że jeszcze nigdy nie korzystałem z takiej pomocy. PZU odstręcza bo oc drogie mają dla mojego zabytku z '99 roku
  • Odpowiedz
dla mojego zabytku

@Panicz888: Jeśli masz żółte tablice to na 90% PZU będzie najtańsze bo mają dodatkowe 70% zniżki na auta na żółtych tablicach (kiedyś był czas, że nie wymagali żółtych tablic, wystarczyło mieć kartę PZMotu, ale ludzie zaczęli kombinować i PZU się z tego wycofało)

to bo koszt jest porownywalny z laweta

@Panicz888: zależy od auta, czasami kosztuje 20zł, czasami 100zł.
  • Odpowiedz