Aktywne Wpisy

michalxd21 +83
Tak czasem sobie siedzę i myślę - że jednak w zajebistych czasach żyjemy. Nie doceniamy jaki skok zanotowaliśmy. Jakie mamy możliwości względem naszych przodków.
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
źródło: image
Pobierz
elgebar +14
polskie gastro to taka patologia, że jeść mi się odechciało. 82 zł za 2 takie porcje w kabarecie (╯°□°)╯︵ ┻━┻ #lublin #gastronomia
źródło: polskiegastro
Pobierz

Mam do was pytanie #pracait #programista. Co byście wybrali: Zostali w firmie zagranicznej z zespołem mruków i projektem który średnio wam odpowiada i ogarniacie, za prawie 14k brutto, czy wybrali nową firmę za 11k brutto ale potencjalnie ciekawszym projektem w którym się odnajdę (framework w którym mam największe doświadczenie i technologie z którymi miałem do czynienia) i fajniejszymi ludźmi? Umowa wstępna na rok, a potem na czas nieokreślony.
Wiem, że opis wszystkiego nie mówi, obie prace są kompletnie zdalnie, z czego ta druga jest z możliwością hybrydy (firma ma oddział w moim mieście) obie na UoP.
Najbardziej mnie zastanawia kwestia finansowa, bo na rękę to różnica w 2000 zł a to jest dosyć sporo - w skali roku to 24 tys. złote mieć a nie mieć, ale w obecnym miejscu w-----a mnie niesamowicie projekt i zwyczajnie męczy mnie debugowanie go, ale z drugiej strony mogę się lekko o--------ć i nikt mi nie patrzy na ręce. W nowej pracy jest element niewiadomego, że może być lepiej, ale może być jeszcze gorzej.
#pytanie #programista15k #it #korposwiat
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
Nigdy więcej nie popełnię tego błędu
@parposz dlaczego?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@mirko_anonim: poszukałbym normalnej roboty za 30k