Aktywne Wpisy

ROCKNROLLLA +13
W sumie o c--j chodzi ale z bełkotu medialnego wychodzi na to że Roland chciał macanek i poslusznosci jego niepewnej sobie mości :) #rolnikszukazony
źródło: IMG_4760
Pobierz
Graner +9
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: IMG_4760
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Kojarzycie jakieś aplikacje, strony itp, które ułożą mi jakiś w miarę sensowny trening biorąc pod uwagę moje FTP i liczbę treningów, które chciałbym tygodniowo wykonywać? Raczej szukam czegoś darmowego lub przynajmniej stosunkowo niedrogiego.
Jeżdżę (póki co niewiele 1-2x w tygodniu) na MyWhoosh i chciałem zrobić jakiś ustrukturyzowany plan treningowy, natomiast te dostępne w np MyWshoosh mają zbyt wiele treningów tygodniowo (4-6), a łączać rower z siłownią chciałbym nie przekraczać 2-3 treningów kolarskich tygodniowo.
Póki co robię 1 trening Z2 (60-90 minut) i jedne interwały 4x4 min (trening wychodzi mi niecałe 60 minut). A może zostawić tak jak jest, robić sobie jeden trening Z2, jedne interwały i np dokładać jako trzeci, w przypadku większej ilości czasu sweet spot (lub zamienić to jakoś kolejnością)?
Chciałbym to jakoś urozmaicić i nie oczekuję perfekcyjnie skrojonego pode mnie planu. Także jakieś wypluwane przez apki gotowce również by mnie satysfakcjonowały i dawały po prostu więcej frajdy przez co chętniej bym siadał na rower :)
Chciałbym przetestować najpierw tańsze alternatywy (TrainerDay od @kozol7 to ułamek ceny TR) i najwyżej później przejść na TR w przypadku, kiedy inne rzeczy nie wypalą. Z drugiej strony jestem raczej niedzielnym "kolarzem" i nie napalam się zbytnio na cyferki, a jak jeżdżę, to raczej jest to kolarstwo romantyczne. Co nie zmienia faktu, że fajnie byłoby widzieć progres - stąd
Natomiast pozostaje kwestia wyboru treningu i zmian. Aktualnie wybieram trening z MyWhoosh np z zakładki endurance i kręcę (właściwie zawsze były to te same treningi z poszczególnych kategorii). Jedyną zmianą w treningu jest po prostu zrobienie testu FTP i ewentualnego zaktualizowania.
W
Kupić zegarek Garmina 265 i masz tam adaptacyjne plany treningowe. Wydatek spory, ale jednorazowy.
TrainerDay ma bibliotekę gotowych planów jak i plany, które układa AI, ale jak się troche tym bawiłem to nie byłem specjalnie zadowolony.
Na intervals.icu masz też bibliotekę gotowych planów i foldery z gotowymi treningami (FTP, utrzymanie formy itp)
Z tego co pisałeś wcześniej rozumiem, że taki trening nie wgra się automatycznie do Garmin Connect jak w Zwifcie?
Tzn. można wysłać trening do GC więc potem jak się go wykona na sprzęcie Garmina to aktywność normalnie zapisze się w GC, ale nie wiem czy jak się wykona tę aktywność na TD to jej zapis automatycznie prześle się do GC. Chociaż sama możliwość wysyłki ćwiczenia do Garmina już mi wystarczy bo trening mogę zrobić na