Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Najlepszy dowód na to, że rekruterki w #it mają wyrypane? Miałem rozmowę rekrutacyjną hr w której rekruterka bardzo zachwycała się moim doświadczeniem, ale wymogiem było zrobienie zadania rekrutacyjnego (na 3 godzinki hihi) ale dają sztywno dwa dni do zrobienia. Tak się akurat złożyło, że nie miałem kiedy siąść w ciągu tych dni - zdarzenia losowe, brak czasu itd. Dzisiaj otrzymuję maila zwrotnego o treści:

Cześć
Dziękujemy za kontakt i zainteresowanie pracą w {nazwa firmy}. Doceniamy Twój czas poświęcony na wypełnienie formularza rekrutacyjnego oraz przesłanie swojej aplikacji.
Do tego projektu poszukujemy osoby o innym profilu, dlatego na tym etapie chcielibyśmy podziękować Ci za udział w rekrutacji.

Profil się zgadzał, do momentu aż nie zrobiłem zadania rekrutacyjnego. Automatyczna wiadomość i elo, kawka się zaparzyła.

#pracait #korposwiat

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: może kiedyś debile z korbo zrozumieją, że agencje zatrudnień i te stada HRów nie mają w interesie Znaleźć pracownika tylko Szukać pracowników

bo jak już znajdą to przestaną być potrzebni...
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ale co oni mieli wg ciebie zrobić? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mieli napisać "dziekuję, nie zrobiłeś zadania, ale pewnie nie miałeś czasu, więc nic się nie stało. Witamy w zespole"? Byłeś kiedyś na studiach?
Edit: doczytałem, że chodzi o słowo "profil". Cóż, można tak zinterpretować, że nie odpowiada im profil osobościowy kogoś, kto nie robi zadań.
  • Odpowiedz