Wpis z mikrobloga

Jak chciałbym więcej czułości w związku - wydaje mi się że na rozsądnym poziomie to jestem beciakiem czy to normalne? Wiecie takie raz na jakiś czas powiedzenie „jesteś fajny facet”. Czy tak się nie robi w związkach ? Ja ze swojej strony Często chwalę moją partnerkę, ja nic nie słyszałem od początku w sumie. #zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wiecie takie raz na jakiś czas powiedzenie „jesteś fajny facet”. Czy tak się nie robi w związkach ? Ja ze swojej strony Często chwalę moją partnerkę, ja nic nie słyszałem od początku w sumie.

@ProDziekan69: to normalne w związkach w których masz większą wartość od partnerki.
  • Odpowiedz
Czy tak się nie robi w związkach ? Ja ze swojej strony Często chwalę moją partnerkę, ja nic nie słyszałem od początku w sumie

@ProDziekan69: polskie kobiety mają globalnie zerowy poziom inteligencji emocjonalnej

Przykro mi, ale zmiana partnerki nic nie zmieni. Być może coś dotrze, na zasadzie rozmowy, aczkolwiek wątpię, biorąc pod uwagę że to wynika z wychowania, gdzie matki od dziecka uczą dziewczynki że facet to ma być facet
  • Odpowiedz
@ka-lol: Najzabawniejsze jest to, że jak kobieta przykładowo nie dostawałaby pochwał czy komplementów od faceta, to żadna nie doradzałaby, żeby mu o tym powiedziała, "bo on ma się domyślić". W drugą stronę nie ma problemu, widocznie kobitka nie wie, że to dla mężczyzny ważne XD
  • Odpowiedz
żadna nie doradzałaby, żeby mu o tym powiedziała, "bo on ma się domyślić"

@Sinuhe_95: Brzmi to tak, jakbyś znał kobiety tylko z memów. Nikt nie potrafi czytać w myślach, ani kobiety, ani mężczyzni, każdemu bym doradziła, że jeśli czegoś chce albo ma jakiś problem, to ma o tym mówić wprost.
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker: Okej, widzę, że nie zrozumiałaś o co mi chodziło. Nie mam problemu z kobiecym "domyśl się" (oczywiście w granicach rozsądku, w określonych sferach życia), chodziło mi o nader częstą hipokryzję w tym temacie. Chyba, że mówisz facetowi, że za tydzień masz urodziny i chciałabyś żeby o nich nie zapomniał, bo będzie Ci przykro. Jeśli tak to u Ciebie wygląda, no to współczuję, mało to romantyczny związek. Analogicznie, nie chciałbym
  • Odpowiedz
@Sinuhe_95: Jak nie zrozumiałam? Napisałeś, że "żadna nie doradzałaby, żeby mu o tym powiedziała", więc napisałam, że ja doradziłabym tak każdemu, bez względu na płeć, kobiecie też (i myślę, że mirabelki wyżej też, bo zawsze wypowiadają się rozsądnie w takich wątkach).

Chyba, że mówisz facetowi, że za tydzień masz urodziny i chciałabyś żeby o nich nie zapomniał, bo będzie Ci przykro.

Nikomu nie mówię takich rzeczy, bo nie przywiązuję wagi
  • Odpowiedz
to normalne w związkach w których masz większą wartość od partnerki.

@czescmampytanie: pisza tutaj elaboraty o mitycznym patriarchacie (patrairchat w Polsce XD ), a całość zamyka sie w twoim jednym zdaniu. A jeszcze te wyżej teksty, że powinien jej o tym powiedzieć bo skąd ona ma wiedzieć XD
  • Odpowiedz