Aktywne Wpisy

Berkel_88 +442
p0laczki znów pokazują, że są p0laczkami. Wyzywanie od kretynów i idiotów ludzi, którzy chcą aby w naszym kraju nastąpiła normalności i były przestrzegane przepisy ruchu drogowego. Daj p0laczkowi samochód to jak dać małpie karabin.
#polska #p0lak #samochody #motoryzacja #samochodoza #konfitura
#polska #p0lak #samochody #motoryzacja #samochodoza #konfitura

pogodny_mis65 +272
Wczoraj dopełniłem formalności i w lipcu 2025 moja flota poszerzy się o kolejne Porsche, a będzie to model 911 Targa 4 GTS🙂
Długo zastanawiałem się czy nie kupić używanego Ferrari 488 Spider na które chorowałem od premiery, ale ostatecznie wybór padł na 911 :)
Podziękowania dla Pana Jakuba z Porsche Kraków, który mirkuje tutaj z nami za mega profesjonalną i sprawną obsługę 🙂
Kolejnym celem jest Lamborghini Revuelto, które chciałbym zamówić na wiosne 2028
Długo zastanawiałem się czy nie kupić używanego Ferrari 488 Spider na które chorowałem od premiery, ale ostatecznie wybór padł na 911 :)
Podziękowania dla Pana Jakuba z Porsche Kraków, który mirkuje tutaj z nami za mega profesjonalną i sprawną obsługę 🙂
Kolejnym celem jest Lamborghini Revuelto, które chciałbym zamówić na wiosne 2028

źródło: 1
Pobierz
Ta dysproporcja w zdolności szybkiego podejmowania decyzji jest bardzo zaskakująca. U nas to trzeba na spokojnie, trzeba podebatować, a jak się już wszyscy dookoła nagadali to odkłada się projekt do szuflady i leci z kolejnym tematem.
#gielda #podatki #trump #usa
Za to dobrze potrafia szybko po cichu w nocy przepychać dziwne ustawy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dotykasz ważnego problemu.
Od dłuższego czasu uważam, że polska konstytucją powinna zostać napisana na nowo. Z wielu powodów. Od takich jak ujęcie w niej sztucznej inteligencji, rozwoju technologii, zmiany w organizacji wojska, zmiany w sądownictwie, umieszczenie w niej nowych bezpieczników itd aż po system sprawowania władzy. Ja bym obstawiał jednak za systemem kanclerskim z prezydentem wybieranym przez parlament albo w ogóle z niego zrezygnował. Od samego początku prezydentury w Polsce
To prawda. W Polsce nawet oczywiste, mało kontrowersyjne reformy wloką się w nieskończoność.
Rząd działa szybko jedynie tam, gdzie on albo kumple mogą zarobić (patrz deweloperowe+).
Potrafi, ale nie chce. Chociaż rzeczywiście Trump pokazał ludziom w świecie demokratycznym, że plan na państwo można przygotować jeszcze przed wyborami, a po wyborach, od razu pierwszego dnia wprowadzać go w życie.
Tylko USA to kraj niezależny. U nas nic się nie dzieje (co może jest i nawet lepsze), bo nowa władza czeka na wybory prezydenckie i wybory
@muchabzz: myślę, że to znacznie lepiej dla obywateli. Nie chciałbym w 24 godziny musieć załatwiać takich rzeczy jak wypłaty z kont maklerskich, bo państwo chce dorzucić jakiś podatek od aktywów 200k PLN+
U nas jest bardziej zridincowany rząd
@DwaKolory: Nie jest, jeśli się wie jakie uprawnienia ma prezydent w USA i jaka jest tóżnica między tamtym i naszym systemem politycznym. To są bardzo inne systemy sprawowania władzy.
@DwaKolory: nie, że nie potrafi, ale nie chcę, a ciemny lud wierzy że się nie da
@DwaKolory: i ty myślisz, że to dobrze?