Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +86
Może ktoś prosto wyjaśnić niezorientowanemu za co konkretnie Polaków tak nie lubią w Europie, że co roku jury, bez względu na to czy śpiewa Rafał Brzozowski, Krystian Ochman, Michał Szpak czy Justyna Steczkowska, tak udupia punktowo nas na Eurowizji, praktycznie pozbawiając szans na wysokie miejsce?
Komuś zaszliśmy za skórę, kwestie polityczne, a może dlatego że polscy dresiarze i Mariusze robią od lat chlew w Holandii, Norwegii czy UK? xDD
#eurowizja
Komuś zaszliśmy za skórę, kwestie polityczne, a może dlatego że polscy dresiarze i Mariusze robią od lat chlew w Holandii, Norwegii czy UK? xDD
#eurowizja

Nacho_Libre +10
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Szukam polecajki na przyszle wakacje lub ferie zimowe. Jakie mam zalozenia?
- Gdzies daleko: bardzoe chetnie Azja, Ameryka poludniowa, lacinska, Afryka (?)
- Ladne plaze i egzotyka, bo oprocz zwiedzania mamy zamiar chillowac na plazy
- jade z nastolatkami 12 i 14 lat wiec powinno byc bezpiecznie.
- fajnie jakby bylo tanio na miejscu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- warunek konieczny: malo znana i niepopularna destynacja. NIechce zadnych Krabi, Bali , Malediwow innych zadeptanych Cancun i tym podobnych destynacji pelnych chinskiej tandety, ruskich itd.. Chetnie wysepka/miejsca gdzie nie ma lotniska nawet czy samochodow. Loty moga byc dlugie i niewygodne. Gdzies po drodze sobie zrobimy przerwe.
Polecono mi tu pare lat temu wspanialy, malezyjski Perhentian. I to byl strzal w dziesiatke.
Z pol roku temu jakis Mirek napisal mi na prv o tajlandiej Koh Lipe - i tez szczerze polecam, bo niedawno wrocilismy.
Mam na liscie obecnie:
- Kostaryka - drogo - nawet bardzo, ale podobno bezpiecznie i pieknie: tu mam na swojej bucketliscie hotel polecony przez znajomego https://www.casaelparaiso.com/page/gallery
- Wietnam: wszyscy dookola polecaja i jest u mnie w czolowce - nie wiem tylko jakas wyspe: Pue qouc znalazlem wstepnie
- Belitung : indonezyjka wyspa - tanio i pieknie.
- Penang w Malezji, ale w Malezyji bylismy juz 2 razy wiec troche szkoda czasu.
- Kambodza i Koh Rong - chociaz nie wiem czy sama Kambodza nie bedzie zbyt hardcorowa
- Palau z pobytem na Tajwanie.
Jest ktos w stanie podzielic sie czyms jeszcze?
#podroze #podrozujzwykopem #azja #malezja #wietnam #tajlandia #karaiby #kambodza #tanieloty #taniepodrozowanie #ameryka #indonezja #bali #pytaniedoeksperta #wakacje #kiciochpyta
źródło: 20250124_133112
PobierzWydaje mi sie troche zbyt niebezpieczna i ryzykowana w porownaniu z reszta wspomnianych kierunkow. Samemu to moze bym sie puscil, ale z kaszojadami to mam watpliwosci
Jak lubicie jaskinie i bardziej aktywnie, to jest region w Wietnamie o nazwie Phong Nha
Duzo razy byles w tych rejonach? Najbardziej by mi pasowalo poskladac takie 2-3 tygodnie, zeby chociaz liznac Kambodzy, Wietnamu i spedzic gdzies w Tajlandii ktoras nocke na Ko Kut lub w okolicy.