Wpis z mikrobloga

To chyba cytat Damianero "Do czego Microsoft się nie dotknie to zawsze s-------i"
Komu to przeszkadzało? Nokie z mniejszą ilością ramu i gorszym prockiem zapierdzielały lepiej niż android.
Stare dziady łatwiej mogły się nauczyć korzystania z dotykowego 'cuda'.
Telefony były tańsze, można było dokupić sobie klapkę, baterię no wszystko.
Było sporo fajnych apek oczywiście trochę mniej niż na android.
Komu to przeszkadzało? Ja wam powiem komu, microsoftowi, bo gdy jest dobrze i stabilnie to trzeba to r----------ć xD
#gownowpis #smartfon #windowsphone
SebastianEnriqueAlvarez - To chyba cytat Damianero "Do czego Microsoft się nie dotkni...

źródło: DSC_5459sm_678x452

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SebastianEnriqueAlvarez ale nie było dobrze. Nie było apek bo ms myślał że się devy rzucą na zupełnie nową platformę i nowe api które było skromne. Dopiero po 2 latach było całkiem przyjazne dla devow ale to już było za późno. Brak apek pogrążył zajebista platformę i najlepszy os na phony.
  • Odpowiedz
@SebastianEnriqueAlvarez: Dla tych telefonów problemem była dostępność apek. Gwoździem do trumny było brak Snapchata oficjalnego. To jakby teraz na androida nie było apki TikToka (i przez przeglądarkę też byś nie mógł wejść).
  • Odpowiedz
@SebastianEnriqueAlvarez: do dziś z dużym sentymentem wspominam moją Lumie 920. Świetny telefon. Mega lubiłem oprogramowanie Windows Phone, nie mogę przebaczyć MS, że tak łatwo się poddał w segmencie smartfonów... I tak, apek oficjalnych nie było, ale nie chce mi się wierzyć że na tamten moment jedna z droższych firm na świecie nie miała żadnych argumentów, żeby takowe wyszły.
  • Odpowiedz
@SebastianEnriqueAlvarez: Miałem kilka MS-phonów, ale Lumia 800 wymiatała jak na te czasy. Gorilla glass i poliwęglan, darmowa nawigacja całej Europy offline, Hub (łączył FB, Twittera i inne platformy w jeden feed) i świetny aparat. 820 też była świetna, jeśli chodzi o design i wykonanie.
  • Odpowiedz
@SebastianEnriqueAlvarez: miałem Lumię 625, niby bardziej budżetowa, ale strasznie lubiłem ten telefon i system. Był bardzo wygodny i przyjemny w użytkowaniu, bardzo płynny i responsywny i chyba na żadnym innym telefonie nie pisało mi się tak przyjemnie. A po tym jak wypuścili WP 8.1 który poprawił trochę wygląd (te tapety w tle kafelków wyglądały kapitalnie) to już cudo było. Gdyby nie to, że po 3 latach padł mi dotyk, a
  • Odpowiedz