Wpis z mikrobloga

Nie czuje sie Polakiem za bardzo mnie boli co ten naród o--------a, za duzo tu mają do powiedzenia bogole, jak wybuchnie wojna to ja mam walczyć za to zeby ciapaci se mogli tu mieszkać bo bogatym k----m zależy na nazwijmy po imieniu niewolnikach?? Od dziś jestem bialym Europejczykiem(biali europejczycy mają jakaś flagę? xd swastyka to flaga rzeszy xD moze krzyż celtycki na czarnym tle?) obywatelem bede Polski bo tu mieszkam tak samo jak czarni jegomoście nazprowadzani przez naszych panów ale gdy umrze moja rodzina i nic mnie juz nie bedzie trzymać wyjadę i spróbuję zapomnieć że kiedykolwiek tu byłem, pewnie jeśli tak zrobię to juz nigdy nie poczuje sie jak u siebie bo dom jest jeden ale trudno takie życie, nie ogladam reprezentacji w noge nie wywieszam flagi na 11 listopada po prostu odcinam się myślami za bardzo mnie to boli, zawsze jak ktoś śmie narzekać w Polsce to Polacy mówią "jak sie nie podoba to w---------j" no to w---------m najpierw mentalnie później fizycznie, dopieliście swego to wasz kraj weźcie go sobie #oswiadczeniezdupy #oswiadczenie #patriotyzm #nacjonalizm #emigracja #polska
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tozsamosc_prawdziwa: Jak chodzi o książeczkę wojskową to z tyłu masz pouczenie, chyba po 10 punkcie masz zapis w stylu: jak na pół roku lub dłużej wyjedziesz z kraju, to masz obowiązek zwrócenia jej.

Jak to zrobiłem to baba była zaskoczona ale przepis to przepis więc przyjęła te papiery
  • Odpowiedz
Będąc Słowianinem możesz co najwyżej bratać się z Rosjanami

@Rustyyyy:
Ale Polacy mają więcej wspólnego etnicznie i kulturowo z Niemcami niż z Rosjanami.
Rosjanie to ugrofini przeorani przez mongołów, Polacy to zbaltycyzowani i zgermanizowani Słowianie, a według danych użytkowników MyHeritage(które nie są wprawdzie narzędziem naukowym) niemal połowa Niemców ma częściowo słowiańskie pochodzenie.
W dzisiejszych czasach Słowianie nie mają ze sobą dużo wspólnego poza rodziną językową, a idea pansłowiańska to rosyjski
  • Odpowiedz