Wpis z mikrobloga

Powinno powstać coś takiego jak "dom spokojnego neeta" , do którego by trafiali ludzie nieporadni życiowo, po śmierci swoich rodziców.Byly by tam gry planszowe, telewizor z kablówką w świetlicy , i osobna sala z komputerami w której można by było scrollować święty tag.To wszystko by było finansowane z pieniędzy podatników, bo nie mieliśmy takiego życia jak inni.

#przegryw #neet
KhalTanio - Powinno powstać coś takiego jak "dom spokojnego neeta" , do którego by tr...

źródło: slumber-party-pepes-v0-don4lqvp1dyb1

Pobierz
  • 191
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dlaczego społeczeństwo ma płacić

@kabasyl: @r333m4k444: Członkowie społeczeństwa wyrażający irracjonalny entuzjazm wobec istnienia konieczności wykonywania sformalizowanych czynności zaspokajających narzucone potrzeby powinni płacić za doprowadzanie do zaistnienia potrzebujących istot, które mogą okazać się jakkolwiek niekompatybilne z wymuszonym procesem polegającym na wkładaniu wysiłku w rozwiązywanie problemów zbędnie spowodowanych przez entuzjastów ich powodowania.

z jakiej racji ktoś ma płacić bo nie chce Ci się zadbać
  • Odpowiedz
@KhalTanio: ten pomysl wam nie zadziała, chyba że krótkofalowo, bo nawet przegrywy nie beda chciały przebywać z innymi przegrywami. Wasza "społeczność" działa tu tylko dlatego, że na tagu każdy z was kontroluje swój aktywny udział w niej, w każdej chwili decydujesz czy czytasz dalej te wysrywy czy wyłączasz tag i na kilka godzin odłączasz się z tej grupy. Człowiek nieudaczny mimo wszystko długofalowo jest w stanie tolerować tylko swoje nieudacznictwo.
  • Odpowiedz
@efilist pretensje może mieć do swoich rodziców za warunki do życia i wychowanie niedojdy, społeczeństwo za to odpowiedzialne nie jest, jak mu życie nie pasuje to wyjście z tej sytuacji też jest
  • Odpowiedz
@123412341234:

każdego jednego dnia podejmujesz decyzje czy akceptujesz warunki czy wychodzisz. Jeżeli decydujesz się grać dalej, to przestrzegaj zasad.

Życie to nie "gra", odklejeńcu. Nie ma tu żadnych "zasad", które ktoś by świadomie przyjmował. Są tylko narzucone warunki, do których trzeba się dostosować lub które można (i należy) nienawidzić, ale nie można ich w żaden sposób zmienić. Bredzisz o jakimś wyborze, którego w rzeczywistości nie ma i nigdy nie
  • Odpowiedz
@baltonoski: każdy ma dostęp. Nie będę Ci opisywać jak się używa telegrama bo przegrywy tylko czekają, żeby mnie zgłosić na policję ale uwierz mi, każdy 13 latek jest w stanie to zrobić bez kontaktu z drugim człowiekiem, bez żadnych znajomości, jedną wizytą na poczcie. A nawet gdyby nie istniał internet, nadal Holandia ma otwarte granice, kto wam broni pojechać i zrobić to tam. Chwilówki dają nawet bezrobotnym.

Porównałem to do
  • Odpowiedz
@KhalTanio: Ej spoko opcja. Dajesz swoje mieszkanie po rodzicach w zamian za mieszkanie w takim domu. Mieszkanko na wynajem lub sprzedaż. Tak, jak emeryci w jakims kraju w zamian za przepisanie mieszkania firmie otrzymuja co miesiac siano i jak umieraja to firma otrzymuje mieszkanie.
  • Odpowiedz
@KhalTanio: Ja proponuję taki alternatywny. Proponowany plan dnia:

4:30-4.45 pobudka i higiena poranna
4:30-4:45 - grupowa modlitwa za za naprawę duszy
5.00-6.00 - gimnastyka i bieg na 10 km
7.00-7.45 -
  • Odpowiedz
Różnica jest taka że bogol pracuje na swoje bogactwo a społeczeństwo za jego produkty i usługi mu płaci.

Bo taki przykład dobrałeś. A gdy bogol po prostu odziedziczył majątek i Ty musisz pracować tylko po to aby móc mieszkać w budynku, który on posiada oraz abyś mógł pracować w fabryce, którą on posiada (nawet nie samym zakładzie/firmie która wytwarza coś ale terenie i budynku, który właściciel firmy też wynajmuje od bogola), oraz abyś
  • Odpowiedz
@yazir: xD biednych chłopów z problemami psychicznymi gdzie jeszcze życie ich nie oszczędzało mówisz, że są gorsi od onlyfansiar jak widać kapitalizm ci mózg wyżarł a teraz wracaj do roboty robić na porshe dla szefa
  • Odpowiedz
Jakoś jak miał 5 lat nie narzekał na to że żyje.

A czy miał wtedy takie same oczekiwania postawione od społeczeństwa jak teraz?

Nikt nikogo nie obciąża odpowiedzialnością.

No jak nie, czytałeś może wątek pod którym rozmawiamy?
Przecież tu większość komentarzy właśnie robi dokładnie to - obciążą OPa odpowiedzialnością, o którą on nigdy nie prosił.
  • Odpowiedz
Zdecydowałeś się pozostać przy życiu, to graj zgodnie z zasadami. Nie chcesz nigdy więcej cierpiec- nie ma problemu, nie musisz.

@123412341234: to jest postawienie sprawy w nieuczciwy sposób.
Zabić się jest jeszcze trudniej niż żyć. Oczekujesz od kogoś kto nie radzi sobie z życiem, że poradzi sobie z zabiciem się? To już pomijając, że gdyby mu się udało, to na cierpienie by skazał innych, np. swoich starych. Oni wtedy co,
  • Odpowiedz
@trike: też mam problemy psychiczne, życie nie oszczędzało bo trzeba było się uczyć i robić coś więcej niż pić i grać…. Onlyfansiary chociaż zdają sobie sprawę z tego za trzeba zarabiać, a oni wolą robić z siebie uciśnionych męczenników.

• Odpowiedz
@szpongiel:

Napisałeś o rodzinie przegrywa. Od kiedy przegryw przejmuje się tym co czuje jego rodzina? XD Jak ktoś napisał qewowi, że mógłby pomóc rodzinie i posprzątać, to on na to "nie widzę z tego korzysci" no i nara. Ojciec po pracy ma go trzymać za rączkę w pociągu i jeszcze jeździć z nim do przedszkola, a potem godzinami czekać pod placówka i z nim wracać, ma sprzątać jego pokój, podstawiać
  • Odpowiedz
@123412341234: tak ma marginesie. Jak mi chcesz przegryw zarzucać, to ja se tu tylko tak plotę na stronie ze śmiesznymi obrazkami ale jestem żonaty, pracuję zawodowo i nie mieszkam z rodzicami od jakichś 15 lat.

Wracając do tematu, może to społeczeństwo jest chore, z tym całym kultem z--------u - głównie na dalsze wzbogacenie się tych co już mają najwięcej. Mogłoby to być pytanie retoryczne gdyby nie dość wyraźny symptom jakim jest
  • Odpowiedz