W końcu upolowałam żółtą mordę! Tyle razy widziałam przypadkiem czy to tego byka, czy lokomotywy IC w historycznym malowaniu, kilka razy udało mi się je sfotografować, ale albo przy peronie, albo telefonem. I w końcu jest na szlaku! Wymyśliłam sobie, żeby zaliczyć (czyli zobaczyć z bliska) wszystkie kopalnie w woj. śląskim, dzisiaj pojechałam do Knurowa-Szczygłowic i właśnie tam, siedząc przy linii z Zabrza do Leszczyn, pod płotem kopalni, z zakazem fotografowania i informacją o uzbrojonej ochronie za plecami, złapałam taki oto pociąg. Niewiele mi potrzeba do szczęścia (。◕‿‿◕。)
@choochoomotherfucker a jakie obiektywy? Sporo chodzę koło torów i też bym sobie zdjęcia porobił ale do wczoraj miałem tylko 400mm obiektyw, teraz kupiłem 150mm i zastanawiam się czy to wystarczy czy jednak lepiej będzie coś typu 50mm
@rowerowyswirek: Mam 18-55 i 70-300, kiedyś w większości przypadków korzystałam z tele, teraz więcej z szerokiego. Wszystko zależy od miejsca ogólnie, tam akurat było 48 mm i takim szerszym da się zrobić zdjęcie w prawie każdych warunkach, stajesz przy linii obok słupa i cykasz ( ͡°͜ʖ͡°) Ale np. tutaj było już 170 mm, bo wymyśliłam sobie taką perspektywę (choć ten krzak na pierwszym planie
Instagram.
#kolej #pociagi #pociagiboners #mojezdjecie #zainteresowania
źródło: et22-933
PobierzJak można mieć takie hobby???
Też takie chcę 😊💪
Po mojemu to chociaż lepsze od bycia furasem ,albo miłośnikiem gal MMA. Z kolei jest chociaż jakiś pożytek ¯_(ツ)_/¯
@Amir7: I słusznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@virlo: Na razie się skupiłam na woj. śląskim, ale widzę, że w małopolskim są dwie przy granicy, pewnie też tam pojadę.
źródło: a27bd94c44af1ca4722f5fd32db428cd32dbb8344023b203395039fe8679701e
Pobierz