Wpis z mikrobloga

Jak się miewa społeczność świadków Jehowy w Niemczech. Mają tu swój oddział na Europę Środkowo–Wschodnią. M.in. samowystarczalne osiedle ze sklepem, piekarnią i własną drukarnią. Screen z Arte. Do obejrzenia po niemiecku lub francusku z polskimi napisani, za darmo, TUTAJ (30 minut).

#religia #kosciol #swiadkowiejehowy
Poludnik20 - Jak się miewa społeczność świadków Jehowy w Niemczech. Mają tu swój oddz...

źródło: Screenshot_20250201-203043

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Poludnik20: na przykładzie m.in. małżeństwa Aiszy i Georga Clarków mieszkających w 30 metrowym mieszkaniu w takim właśnie osiedlu wyznaniowym. W miasteczku Selters w nieopodal miasta Koblencja w Nadrenii Palatynacie. „Ludzie z zewnątrz dają po sobie znać, że są pełni uprzedzeń gdy dowiadują się kim jesteśmy, mimo, że wcześniej dogadywaliśmy się całkiem dobrze" – mówi Aisza.
Poludnik20 - @Poludnik20: na przykładzie m.in. małżeństwa Aiszy i Georga Clarków mies...

źródło: Screenshot_20250201-202827

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 2
@NieDlaWykopka: tym bardziej w niespełna 3 tysięcznym miasteczku. To są chyba pieniądze od donatorów z USA.

W Tomaszowie też jacyś niszowi w Polsce protestanci pojawiają się ni stąd ni zowąd, kupują ośrodek wypoczynkowy, potem hotel. Nooo, z lokalnych skarbonek sklepikowo-robotniczych to nie pochodzi. A dwa luterańskie kościoły istniejące od początku miasteczka dziś się sypią. Czy oni mają na to łożyć? No nie, oczywiście, ale też sięganie po podatki katolików, czy
  • Odpowiedz
  • 1
@Poludnik20: ja dwukrotnie czy nawet więcej, ale byłem u tych którzy na ulicach zapraszają na angielski. W Warszawie mają siedzibę przy Metro Racławicka. No i każdym spotkaniu zaczynają od tego samego, omawiają czas teraźniejszy i mówią o wartości małżeństwa i rodziny. Mnie taka świnka „uczyła”, już nie pamiętam dokładnie z którego, ale z któregoś z południowych stanów USA. Sprawdzałem sobie potem. No i mówiła, że jak pozna swojego męża to
  • Odpowiedz