Wpis z mikrobloga

@echelon_: czemu jak widzę jakieś filmiki i zdjęcia ze dziki całymi stadami z----------ą przez miasto czy coś o----------ą to najczęściej jest to Gdynia?
  • Odpowiedz
@echelon_: na tyle często widuję je chodzące po pasach, że to nie może być przypadek.
Zgaduję, że się nauczyły od ludzi.

Ogólnie to widać że przeprowadzanie małych przez jezdnie jest dla nich stresujące, wydaje się że rozumieją zagrożenie i zazwyczaj jedna locha przeprowadza małe, a inne stoją wtedy na jezdni zatrzymując ruch.
  • Odpowiedz
@hellfirehe hłe ja to raz widziałem jak czekały na zielone, auta sie zatrzymaly i dziki kulturalnie przeszly na druga strone... Ogolnie paranoja co sie dzieje z dzikami w gdyni
  • Odpowiedz
widziałem jak czekały na zielone, auta sie zatrzymaly i dziki kulturalnie przeszly na druga strone

@xyz_xyz: też takie rzeczy widziałem, ale tu zgaduję że sygnalizatorów jeszcze nie ogarniają, ale po prostu czekają aż samochody się zatrzymają i wtedy wiedzą, że można przechodzić
  • Odpowiedz
@Krzysztof53647 znam osobe którą dzik zaatakował i doznała paskudnego zlamania w kostce... Juz raczej nigdy nie odzyska pełnej sprawności. Wiec to nie sa dobre zwierzatka. Powinni je lapac i wywozic albo strzelac
  • Odpowiedz