Wpis z mikrobloga

Wczoraj wjechał medikinet - najniższa dawka 5mg i od początku mam większe tetno i poczucie przygniecenia klatki jak po 5 kawach na raz.

Z pozytywnych obserwacji zajebisty sen, oraz cisza w głowie, która daje nadzieje na lepszą przyszłośc mimo ogromnych przeciwności lata wstecz.

Czy w związku z tym powinienem go brać dalej? Nic mi nie wiadomo o chorobach serca, ale mam obawy ze tak reaguje przy najniższej dawce. Chce uprawiać sport bo to duża część mojego życia.

Najbardziej zależy mi w tym wszystkim na pozbyciu się nadmiernego myślenia bo ja dobry chuop i adhd kradnie mi potencjał mocno dzień po dniu a to jest dla mnie najwiekszy problem w moim adhd.

Może stymulanty albo inne snri/ssri pod tym kątem lepsze?

#adhd #wygryw #przegryw # przegrywpo30 #medikinet #metylofenidat #narkotykizawszespoko #wychodzimyzprzegrywu #psychiatria #psychologia
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@volareooo: nope po medi nie miałem ciśnienia tylko lęki, po tej wenlafleksynie miałem cisnienie. Jak masz ciśnienie po medi to jest raczej spore przeciw wskazanie, pamiętaj że będziesz to żarł latami więc lepiej coś co nie szkodzi.
  • Odpowiedz
@volareooo miałem dokładnie to samo na MPH i je odstawiłem dziś dostałem elvanse i wziąłem dość późno bo o 15, 30 MG na sercu nic nie czuje a robiłem nawet trochę kardio ale dziwne bo o 20 to już mi spać się chciało czyli jak zazwyczaj gdy wypije energola
  • Odpowiedz
@volareooo: mierz ciśnienie i kontynuuj o ile byłeś u kariologa wcześniej zmierzyć QT. Jeśli objawy są łagodne i mijają w ciągu kilku dni powoli zwiększaj dawkę (organizm bardzo często adaptuje się do metylofenidatu, ale sobie trzeba dać na to ok. 5 dni). Jeśli tętno jest bardzo wysokie (np. spoczynkowe >100 BPM) lub objawy nasilają się coraz bardziej to natychmiast odstaw i idź do lekarza po dekstroamfetaminę (zwykle wchodzi bez problemu)
  • Odpowiedz
@volareooo: u mnie takie szybsze bicie serca było odczuwalne tylko przy pierwszych kilku razach, organizm szybko się przyzwyczaja i później już tak nie trzepie. Ja bym kontynuowała dla pełnego obrazu, mierz ciśnienie dla bezpieczeństwa.
  • Odpowiedz
  • 1
@ratty: faktycznie, dwa dni szybsze bicie serca ale to chyba takie wrażenie bo uprawiam sport i mam te niższe widełki spoczynkowe. Brak ucisku w klatce przy trzeciej dawce - minął dziś i odczułem ulgę.
  • Odpowiedz