Aktywne Wpisy

OkruszekChlebka +214
Wrzucam jeszcze raz bo ostatnio jakoś tak wyszło że większość ludzi przespała, a szkoda dobrego materiału żeby się zmarnował i nie poszedł w gorące.
Mój najlepszy jak dotąd film :p
Dajcie plusika bo się napracowałem mocno a d--a też nie najgorsza
#dupeczkizprzypadku #alldayallnightbutt
Mój najlepszy jak dotąd film :p
Dajcie plusika bo się napracowałem mocno a d--a też nie najgorsza
#dupeczkizprzypadku #alldayallnightbutt

Pietruchoowy +410

źródło: temp_file5620748877479407138
Pobierz
Czy jest to w porządku jako pierwszy krok dla totalnego laika?
#inwestycje #gielda
.....
do tego co napisał @pepedros: dodam że jak kupisz jakieś fundusze w banku i dojdziesz do wniosku że wszystko to leci do kibla i sprzedasz ze stratą, to realizujesz stratę i tyle, a w XTB możesz stratę odjąć od zysków w innym miejscu i zapłacić mniejszy podatek
Można sprawdzić jakie wyniki fundusz wykręca względem benchmarku i zadać sobie pytanie jaki ma sens płacenie za aktywne zarządzanie funduszem skoro osiąga on gorsze wyniki...
źródło: bench
Pobierzźródło: pozycje
Pobierz@heniek_8: Fundusze się rozlicza aktualnie tak samo jak transakcje giełdowe pod tym względem.
ten obrazek który wstawiłeś z zawartością portfela - no właśnie co mogłoby powstrzymać kogoś żeby sobie kupować ETFy za darmo a nie jakiś dziwny koszyk za sutą prowizję?
@heniek_8: W pierwszej kolejności, brak wiedzy o takiej możliwości. Każdy bank chętnie reklamuje lub wciska przez "doradców" TFI, bo na tym zarabia. A ETFy często wymagają bardziej aktywnego podejścia i samodzielnego poszukiwania informacji.
poświęć czas na przeczytanie
otworz konto maklerskie ( BOSSA np, chodź wszyscy pałują się tutaj nad XTB )
kup VUAA ( SP500 ) ETF
powtórz punkt 3.