Aktywne Wpisy

rales +1837
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz
ChlopoRobotnik2137 +129
313 629 + 105 = 313 734
Powiem ze jestem już zmęczony trasa. Mimo ze fajnie się jezdzi , często mam wrażenie ze ktoś mnie popycha z tylu to jednak już nie chce mi się cisnąć .
Obecnie miałem obkrazyc jezioro Garda w jeden dzień ale nie udało się , dziś będzie drugie podejście . Trasa jest bardzo malownicza ale dużym minusem jest jazda na ruchliwej drodze i dzielenie tuneli z autami
Powiem ze jestem już zmęczony trasa. Mimo ze fajnie się jezdzi , często mam wrażenie ze ktoś mnie popycha z tylu to jednak już nie chce mi się cisnąć .
Obecnie miałem obkrazyc jezioro Garda w jeden dzień ale nie udało się , dziś będzie drugie podejście . Trasa jest bardzo malownicza ale dużym minusem jest jazda na ruchliwej drodze i dzielenie tuneli z autami
źródło: image_picker_A301E1B2-C4EA-41C6-855C-EECB399EE668-34721-000004003BE8DCA7
Pobierz

Cytujac:
A teraz na prawde fakty:
- Wojsko wkroczylo
- Północna kalifornia pobiera wode z Pacific Norhtwest (do czego podalem zrodla w jego wpise). Kalifornia poludniowa otrzymuje wode z kaliforni polnocnej (co jest opisane w artykule ponizej)
- Przeplyw wody zwiekszyl sie dzieki dzialaniu wojska
Podalo to liberalne LA Times: https://www.latimes.com/environment/story/2025-01-31/trump-california-dams-opened-up
#neuropa #4konserwy #trump #usa #polityka
A źródłem informacji o tym odcięciu jest kalifornijski hydrolog Peter Gleick, co on tam może wiedzieć o hydrologii
Dodatkowo, to że teraz wojsko ruszyło z propagandowymi bzdurami Trumpa wcale nie znaczy, że wcześniej też coś robiło.
Trzy, kogo Trump obwiniać będzie za suszę latem i słabe
@zmarnowany_czas: piekny fikolek. To juz nie jest to fizyczne odciecie o ktorym pisales tylko opinia ekspertow?
Takie szybkie pytanie, czy to ci sami eksperci dzieki ktorym brakowalo wody w hydrantach?
@baidu: przecież nadal jest fizyczne odcięcie. Cały kontekst tej szopki to pożary w LA. A ten obecny zrzut wody nie ma jak do LA dopłynąć, bo jest po drugiej stronie gór niż samo LA.
Jakiego fikołka teraz zrobisz?
źródło: pozary
Pobierzźródło: temp_file4846419011304419118
Pobierz@Szkodnik1: a gdzie ja o czymś takim do ciebie pisałem? To gdzie płynie woda jest do baidu.
Do Ciebie pisałem, że ja tylko cytuję ekspertów, że teraz nie ma co (albo po co) podlewać.
@zmarnowany_czas: Nie wierze, na prawde jako dowod w dyskusji wkleiles mape na ktorej nabazgrales cos w