Wpis z mikrobloga

Białe filamenty są jakieś wyjątkowe? Nie wiem, bardziej wilgoć łapią, albo jakaś inna metafizyka, tlenek tytanu, fizyka czarnej dziury? Zaczynam czwartą rolkę białego i tylko jedna drukowała dobrze - najtańsza, jayo xD

Sunlu, esun, 3djake - na wszystkich efekt w stylu zwobble.
Z drukarką jest ok, bo założę jakikolwiek inny kolor z tej samej (albo innej) marki, puszczę ten sam gcode i wychodzi super...

Jest jakieś racjonalne uzasadnienie, czy mam woke drukarkę rasistkę wobec białych xD

#druk3d
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@ryhu: A kalibrowałeś flow? Ja mialem tylko problem z białym matowym PLA Eryone.
Z białym prusamentem nie mam problemów.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@KrolSandaczPierwszyRozrzutny: jak byłem świeżo po zakupie drukarki, to pamiętam że dzieciakowi drukowałem taki model krowy: osobno czarny, osobno biały i składasz do kupy.

Biały wychodził do d--y, kilka godzin kombinowałem z ustawieniami, slicerem, temperaturami, klejem i innymi gównami - nic. Puściłem ten czarny element - wyszedł super od razu. Myślę sobie, że zajebiście, w końcu dobrze poustawiałem wszystko. Wrzuciłem biały i znowu wyszła chujnia xD

Jak tak i tym teraz
ryhu - @KrolSandaczPierwszyRozrzutny: jak byłem świeżo po zakupie drukarki, to pamięt...

źródło: koe-1b

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@lubaluft: a jest możliwe, że wyłącznie białe filamenty potrzebują kalibracji i osobnego preseta?
  • Odpowiedz
  • 0
@ryhu: Nie wiem, czy jest coś szczególnego w białym filamencie ale każdą szpulę warto skalibrować (flow, temperaturę),

Edit: Ok, z tego co widzę biały po prostu ma dużo tlenku tytanu, który negatywnie wpływa na wydruki.
  • Odpowiedz