Aktywne Wpisy

Vermeerrr +245
Do was też dzwonią ostatnio jakieś podejrzane numery? Ostatnio ktoś do mnie dzwonił z wielkiej Brytanii+44 a teraz z Holandii+31. Dziwne. Miał ktoś ostatnio podobnie?
#telefony #oszukujo #oszustwo #pytaniedoeksperta #pytanie
#telefony #oszukujo #oszustwo #pytaniedoeksperta #pytanie

salvador94 +980
W nawiązaniu do tego wpisu i każdego kolejnego w temacie mamy w końcu przełom w sprawie - NFZ złożył zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Czy warto zgłaszać nieprawidłowości? Warto
Warto czekać aż NFZ przeanalizuje sprawę? Warto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#medycznewyludzenia
Czy warto zgłaszać nieprawidłowości? Warto
Warto czekać aż NFZ przeanalizuje sprawę? Warto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#medycznewyludzenia

źródło: temp_file6778559970244183090
Pobierz
Kasy samoobsługowe, połowa z płatnością gotówką i połowa bezgotówkowa. Idę na gotówkę, obok gościu też na tej gotówkowej. Wszystko zeskanował, próbuje zapłacić, a tam: płatność gotówką zablokowana. Wywiązała się taka konwersacja:
ON: "Przepraszam, może pani podejść?" (w stronę "opiekunki kas", na oko w wieku lat 14, ale pewnie już pełnoletnia).
ONA: (nie schodząc ze swojego fotela): "Co?"
ON: "Pokazuje, że nie da się gotówką zapłacić."
ONA: "Trzeba było najpierw sprawdzić."
ON: "Słucham?"
ONA: "Czy się da gotówką zapłacić."
ON: "Jest napisane nad kasą, że kasa gotówkowa."
ONA: "Trzeba było sprawdzić."
ON: (bardzo spokojnym tonem) "Przed zeskanowaniem zakupów miałem spróbować zapłacić?"
ONA: "Tak."
ON: ... "Przecież płaci się po skanowaniu."
ONA: "Jakby pan sprawdził przed skanowaniem to nie byłoby problemu."
ON: "To co ja mam teraz zrobić?"
ONA: "Spróbować inną kasę."
ON (przechodzi na inną kasę): "Ta działa?"
ONA: "To ja za pana mam sprawdzić?"
ON: (próbuje przejść do płatności) "Jak przejść do płatności bez skanowania towaru?"
ONA: "Najpierw trzeba zeskanować zakupy" (tutaj parsknąłem śmiechem, zmroziła mnie spojrzeniem, gościu też się prawie roześmiał)
ON: "Dobra, a jak teraz zeskanować te kupony."
ONA: "Są jednorazowe, a już są wbite na tamtej kasie."
ON: ...
ONA - wstała i gdzieś poszła, bez słowa.
Żałuję, że nie mogłem doczekać do końca tej sytuacji, ale szacunek dla gościa, że zachował spokój.
#zakupy #heheszki #historia #carrefour #zabka #monthypython
Tak zrobiłem chyba dwa razy. Raz jak w markecie wylądowałem koszyk zakupów i czekałem około 5 minut aż kasjerka skończy wypakowywac towar na półki jakoś 5-7m od kasy. Widziała, że stoję i czekam. W-------m się i po prostu wyszedłem zostawiając wszystko na taśmie. Innym razem podobna sytuacja z tym, że jak podchodziłem do kas to kasjerka gdzieś akurat
Byłem świadkiem jak facetowi spadła kawa w sklepie. Przy kasie ochroniarz zatrzymał