Wpis z mikrobloga

• 6
@HWD-5 w sumie jakby pomyśleć to nie do końca o łaskawość chodzi. W mało którym januszeksie masz od całości wypłaty składkę. Tzn masz minimalną oficjalnie a reszta pod stołem. Sam miałem sytuację jak j----y Janusz jak najpierw powiedział, że będę miał ileś tam za godzinę, spytałem go czy od całości wypłaty składki będą. To k---a wielce oburzony "łolaboga a wiesz ile to kosztuje? Hrum kwik". Czyli tutaj masz sytuację, że od
  • Odpowiedz
@HWD-5 no niestety są w Polsce nadal branże, gdzie nie jest to oczywistością. Pozdrawiam serdecznie z branży transportowej, gdzie menelom wystarczy dać pensję w terminie i będą zachwalać pracodawcę pod niebiosa, a składki zus od minimalnej brak :)
  • Odpowiedz
@HWD-5: Wiem że to brzmi śmiesznie "oooo Panie łaskawco naprawdę ZUS mi zapłacicie?" ale jestem przekonany że podłożem tego jest to, że ludzie na rozmowach o to pytali - co wynika z ich braku wiedzy na temat formy zatrudnienia (czy UoP, czy zlecenie itd) albo z tego że w innych pracach ktoś im tego nie płacił lub pracowali na jakiejś gównoumowie / czarno i mieli problem.
Sam znam ludzi co
  • Odpowiedz