Wpis z mikrobloga

#trt a mianowicie #testosteron w żelu nie pomógł na depresję/nerwicę - mimo faktu iż powoduje u mnie ona obniżenie tego hormonu do poziomu ledwo mieszczącego się w widełkach, przy dolnej granicy. To przez napięcie i depresje. Myślałem że TRT załatwi sprawę, niestety myliłem się, teraz dostałem zastrzyki, zobaczymy co z tego będzie ale obawiam się że to samo co z żelem. #hormony #depresja #nerwica #choroby
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Surrealizm: dostałem teścia z tego względu że nerwica powoduje u mnie ekstremalne napięcie, przewlekły stres i zmęczenie, co przekłada się na poziom testosteronu, jak wiadomo wysoki kortyzol= niski testosteron. Niestety podwyższenie testosteronu z 200 ng/dl do ponad 700 nie pomogło wcale..
  • Odpowiedz
@JesteMlodyGzGdyni: Zmartwię cię ale nawet walenie zaporowych dawek teścia nic nie da, do czasu aż nie ogarniesz głowy to będzie tak trwać, musisz zrobić mały remont i wyrwać się z swoich aktualnych schematów, po prostu widać że jej nie akceptujesz :)
  • Odpowiedz
@JesteMlodyGzGdyni: Praca nad swoją głową, nad zmianą schematów myślenia, jeśli nie chce ci się bawić w terapie to polecam zainteresować się mindfulness, pomaga właśnie ogarnąć podstawy :)
  • Odpowiedz