Aktywne Wpisy

Marcepanowy_Detektyw +438
Mirki, jest afera - #oszukujo level Allegro xD
Normalnie mnie zagotowało. Robię zakupy na Allegro, wybieram sobie ładnie paczkomat InPost, wszystko elegancko... a tu zonk – przy finalizacji zamówienia magicznie zmienia się sposób dostawy na ich własnego kuriera „Allegro Delivery”. Bez pytania. Bez zgody. Po cichu.
Myślałem, że to może przypadek – ale nie. Sprawdziłem to kilka razy. Za każdym razem Allegro samo zmienia mi metodę dostawy. Jak dla mnie to
Normalnie mnie zagotowało. Robię zakupy na Allegro, wybieram sobie ładnie paczkomat InPost, wszystko elegancko... a tu zonk – przy finalizacji zamówienia magicznie zmienia się sposób dostawy na ich własnego kuriera „Allegro Delivery”. Bez pytania. Bez zgody. Po cichu.
Myślałem, że to może przypadek – ale nie. Sprawdziłem to kilka razy. Za każdym razem Allegro samo zmienia mi metodę dostawy. Jak dla mnie to

akro81 +1549
Mój post na mikroblogu dotyczący zwandalizowania Toyoty Celiki 5 generacji przez łódzkich studentów podczas Juwenaliów PŁ mający 1200 plusów i realny wpływ na możliwości odszukania sprawców tego zdarzenia został usunięty. Prawdopodobnie dlatego, że studenci zostali tam nazwani przeze mnie w sposób niewulgarny, choć w pewnym sensie obraźliwy.
Ok, rozumiem, emocje delikatnie mnie poniosły, choć i tak starałem się ważyć na słowa. Trudno, żeby nie poniosły przy takiej sytuacji, ale na przyszłość będę
Ok, rozumiem, emocje delikatnie mnie poniosły, choć i tak starałem się ważyć na słowa. Trudno, żeby nie poniosły przy takiej sytuacji, ale na przyszłość będę

źródło: toyota
Pobierz
#elektryk #motoryzacja #dzialalnoscgospodarcza #samochody
Ja nieironicznie rozważam to dla różowej na miasto, ale miejsce parkingowe z prądem będę miał dopiero pod koniec roku więc trochę średnio mi się na razie chce wyrywać póki co (i jak znam behawioryzm dopłatowy to dofinansowanie skończy się w ciągu pierwszych kilku dni
Dlaczego problem?
@PiotrFr: Brak automatycznej wersji, tylko manualna. Ale w sumie racja - ogrzewanie/chłodzenie to średnio 3,3kWh/100km, a sama jazda to 14kWh/100km. Przy akumulatorze 27 kWh to sięgniemy 200km na pełnej baterii. Przy ładowaniu pod domem robi się całkiem przyjemnie.
@bart40404: <machajacy papiez> powodzenia ze sprzedaza kilku letniego elektryka, a zwlaszcza Daci
@Wychwalany: Normalnie będą szły jak już się upowszechnią. A jak nie, to pierdzik zostanie na jazdę po bułki. Deprecjacja 40k PLN do zera to strata porównywalna z kilkuletnią deprecjacją dobrej spalinówki.
No to popatrzcie sobie po ile ludzie to wystawiają na otomoto, na deprecjację do zera nie ma szans. Oferty są za 40-50k z przebiegami po kilkadziesiąt tysięcy.
W życiu. Nawet jeżdżąc na krótkich dystansach i bez pompy ciepła jak w Springu tyle nie wyjdzie na ogrzewanie. Większe zużycie zimą bierze się głównie z oporów w baterii i większych powietrza i podłoża.
A gdyby na klimę tyle było potrzeba, to spalinowe zużywałyby 2-3 litry więcej
No tak, co prawda wymaga to trochę kombinacji ale się da.
Tymczasem ilość dni potrzebna na sprzedaż popularnego modelu we Francji.
Ciekawych (fakt że nie Dacii) to nawet nie trzeba czekać. Robią przelew i po paru dniach podjeżdża laweta do Skandynawii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000019166
PobierzNie mnie się pomieszało ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sprawdź sprawność silnika spalinowego. Później
@PiotrFr: No ale wciąż - jak silnik wyjmie z 4kWh z 10kWh w litrze benzyny to zużyje 0,5L benzyny zamiast 0,3L, a nie 2-3L Jak policzyłeś.
Przeliczyłem to tak na średnią prędkość miejskiego auta. Do tego będziesz mieć większe zużycie na każdorazowe rozgrzanie silnika. Ogólnie chodzi o to, że to zużycie na ogrzewanie czy klimatyzację nie jest tak istotne jak się
@PfefferWerfer: nie, bo technologia tak idzie do przodu ze 2-4 latek to starosć
Ja sprzedałem 10-letnie po normalnej cenie
Tak serio. W dodatku przez to, że we Francji elekryki są tańsze i były wysokie dopłaty, często można sprzedać praktycznie za cenę zakupu
Np https://www.ev-remarketing.com/
@Wychwalany: No to sobie nim będziesz jeździł wkoło komina jak Seicento czy inne Daewoo robią do dzisiaj. Przy tej cenie to naprawdę nie ma wielkiego znaczenia bo nawet gdyby spadł do zera (a nie spadnie) to i tak się opłaca. Przy 20kWh/100km i cenie prądu 1pln/kWh vs. 6L/100 i benzynie za 6 PLN to w skali tych 300.000